Wat is Jumpen? Jumpen is een combinatie van lol, sport en ontspanning voor jong en oud door te springen, duiken, tegen muren oplopen, balanceren, salto’s maken en vormen van sport op trampolines.

De meesten zullen de trampolines kennen van de pretparken of in de achtertuin voor kinderen. Toch is jumpen niet alleen voor kinderen, ook volwassenen kunnen er hun energie kwijt in een van de jumpparken in Nederland. Zo’n jumppark wordt ook wel jumpquare genoemd.

Het concept van jumpen in een jumpsquare is uit Amerika komen overwaaien. Er zijn niet alleen gewone trampolines maar ook powertrampolines. Iedereen met lef kan hierop stunten. Jumpen is in opkomst en de komende jaren zullen er meer locaties bijkomen om je helemaal uit te leven.

Kinderen springen op trampoline

Is jumpen wel gezond?

Ja er zijn, behalve dat jumpen heel erg leuk is, nog een aantal voordelen voor je gezondheid.

  1. Het versterkt je spieren
  2. Het helpt om gewicht te verliezen
  3. Het is goed voor je bloedsomloop
  4. Je reactievermogen wordt positief beïnvloed net als je coördinatievermogen
  5. De capaciteit van je ademhaling wordt vergroot.

Het is niet toegestaan om te gaan jumpen als je medische toestand letsel kan veroorzaken bij jou of bij iemand anders. Hieronder vallen dus ook vrouwen die zwanger zijn. Jumpen is een intensieve en zware inspanning voor het lichaam.

Heb je speciale kleding nodig?

Je springt en duikt natuurlijk veel gemakkelijker in sportkleding. Wat wel vaak verplicht wordt zijn speciale jump sokken in verband met de veiligheid en de hygiëne. De sokken zijn in veel gevallen verkrijgbaar bij de kassa in de jumpsquare.

Activiteiten bij de jumpsquare

De activiteiten zijn afhankelijk van wat de diverse jumpparken te bieden hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld:

Free area (freestyle)

Daarbij kun je oefenen in het maken van salto’s, springen van trampoline naar trampoline, tegen wanden op springen of proberen zo hoog mogelijk te springen.

Trick area

Trampoline truck tegen wand lopen

Hier kun je spelen met de zwaartekracht en tegen wanden oplopen. Alles draait om hoog, hoger, hoogst. Heb jij lef of denk jij dat het gemakkelijk is? Hier ligt een uitdaging voor je.

Sport area

Sporten beoefenen zoals trefbal of basketbal worden een uitdaging wanneer je daarbij extra hoog kunt springen.

Slackline

Dit heeft alles te maken met balans. Je moet hierbij balanceren op een smalle band waarna je je kunt laten vallen in de foam.

Big airbag

Jump vanaf hoge blokken of maak je salto’s, de big airbag vangt je op.

Is jumpen geschikt voor elke leeftijd?

Jumpen op een trampoline

Ja jumpen is geschikt voor elke leeftijd. Afhankelijk van waar je gaat jumpen zullen er in de jumpsquare voorschriften zijn. Deze kunnen te maken hebben met de leeftijd. Voor bepaalde leeftijdsgroepen kan vastgesteld worden dat zij alleen mogen jumpen onder begeleiding of toezicht van een volwassene.

Het kan ook gebeuren dat je een aansprakelijkheids- en vrijwaringsformulier moet ondertekenen. En bij jongeren vanaf een bepaalde leeftijd kan gevraagd worden een toestemmingsformulier te ondertekenen.

Kinderfeestje geven met een mini jump

Aan de energie van kinderen lijkt soms geen einde te komen. Ze springen en rennen de hele dag door. Er zijn diverse gelegenheden waar kinderen volop aan hun trekken komen op verschillende trampolines. Een kinderfeestje is daarom heel gemakkelijk te regelen. Onder toezicht van volwassenen kunnen kinderen springen dat het een lieve lust is. Het een en ander wordt natuurlijk afgewisseld met iets lekkers. Zo wordt een kinderfeestje weer heel anders dan thuis spelletjes doen.

Tip

Op zoek naar nog meer actieve uitstapjes? Wil je deze ook voordelig aanschaffen?

Bied dan mee op Ticketveiling.nl, win de veiling en geniet van je dagje uit!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here