Nederland heeft ondanks het feit dat het zo dichtbevolkt is nog heel veel mooie plekken om naar toe te gaan en actief bezig te zijn. Wij hebben een aantal mogelijkheden opgespoord die zeer de moeite waard zijn.

Overzicht van de leukste natuur uitjes in Nederland:

Kamelensafari

Werstkant 16 | 5258 TC Berlicum

Vader en zoon bij kameel
Een kamelensafari is een dagje uit voor jong en oud. Durf jij het aan om op een kameel te zitten? Dan ligt hier de uitdaging voor je. Hier kun je lekker buiten zijn tussen de dieren. Mocht het slecht weer zijn dan staan de dieren op stal want net als voor heel veel mensen geldt dat ze niet van regen houden. Tijdens de excursie leer je alles over de kamelenmelkerij. De groepssafari  is een leuke ervaring voor het hele gezin. Je kunt er actief met de kamelen bezig zijn. Ook voor een kinderfeestje zit je hier goed.
Bekijk de website

Huifkartocht

Westenengerdijk 62 | 6732 GR Otterlo

Paarden voor huifkar

Voor wie al gewend is om een paard te mennen is het een prima idee om een tocht te maken in een huifkar. Maar niet getreurd wanneer je wel een tocht wil maken maar liever niet zelf de teugels in handen neemt, het is ook mogelijk om een huifkar te huren met koetsier. Een huifkarrentocht is echt een uitje voor het hele gezin, lekker buiten en toch ook ontspannen. De huifkartocht kan gecombineerd worden met andere activiteiten.
Bekijk de website


De passiflorahoeve

Oud Willigerweg 1 | 6732 GB Harskamp

Meisje met vlinders

Wie oog heeft voor de schoonheid van vlinders is hier op de juiste plek. Er zijn hier een aantal vlindertuinen waar je de ontwikkeling van rups tot vlinder kunt zien en met een beetje geluk beleven. In de verschillende vlindertuinen vliegen meer dan 90 soorten dag- en nachtvlinders.

Je loopt hier tussen de vlinders door en vindt er vlindereitjes, rupsen, poppen en cocons. Ook de rupsen zijn prachtig om te zien hun diversiteit in kleuren is net zoals bij vlinders. Planten houden van vlinders en vlinders houden van planten. Ook de planten zijn hier in grote getalen te bewonderen.Kijk voor openingstijden op de website want deze vlindertuin is niet het hele jaar geopend.
Bekijk de website


Varen in Giethoorn

Varen in Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel klein Venetië genoemd. Wie aan Venetië denkt, weet dat je je daar verplaatst per boot. Ook in Giethoorn is varen een must om te zien hoe geweldig mooi de natuur en de omgeving is.
Dit kun je doen op verschillende manieren namelijk door sloepvaren, fluisterboten, rondvaarten, varen met een punter, partyboot, stand up paddle, kano of kajak en je kunt er zelfs windsurfen. Een dagje in deze prachtige natuur doorbrengen betekent dat je helemaal tot rust kunt komen.
Bekijk de website


Geogame

Noordereinde 54-b | 1243 JJ ‘s-Graveland | vanaf 8 jaar

Kinderen spelen Geogame

Het Geogame Park vind je naast Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland. In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is de handleiding ‘Leer Geocachen in het Geogame Park Gooi en Vecht’ te koop.

Geogame  is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Via een wandeling kun je hier op ontdekkingstocht gaan. Installeer thuis de juiste Geocache app en ga zelfstandig op pad. Geniet tijdens je zoektocht van de sprookjesachtige sfeer van het parkbos en de schitterende landhuizen uit de gouden eeuw. Het is een game waarbij je met een smartphone of GPS apparaat kunt zoeken naar de schat.
Bekijk de website


Wadlopen

Loevestein 1 | 5307 TG Poederoijen

Wadlopen

Wil je de rust, ruimte en natuur eens heel anders beleven dan is wadlopen misschien iets voor jou. Er kunnen diverse wadlooptochten worden georganiseerd. Zo is er de mogelijkheid om over te steken naar een zandplaat of eiland. Je kunt meedoen met een wadloop zwerftocht en kennismaken met het bodemleven, het landschap, vogels en het getij. Met een beetje geluk kun je misschien een zeehond spotten. Deze zwerftochten starten vanaf verschillende eilanden.
Bekijk de website


Safari de big five in Nederland

Edelhert

Voor een safari op zoek naar de Big five hoef je niet naar Afrika. Ook in ons eigen land hebben we de Big five. Dus waarom niet beginnen met de grote dieren in ons eigen land? Op 14 plaatsen in Nederland vind je de grote vijf. Tot de grote vijf behoren de bever, het edelhert, de ree, het wild zwijn en de zeehond.

Je kunt samen met een boswachter op zoek naar deze dieren. Hij kan je plekjes laten zien waar je normaal gesproken niet komt. Per safari ga je op verschillende locaties op zoek naar een dier. Het vervoer kan plaatsvinden in een kano, een Land Rover ,een excursiewagen of in een Flevokar. Deze safari’s zijn voor kinderen en volwassenen een onvergetelijke ervaring.
Bekijk de website


Vleermuisspeurtocht

Nieuwe Steeg 74 | 4171 KG Herwijnen

Vleermuis

Vanaf 6 jaar kun je meedoen met de vleermuizenspeurtocht. Ga op zoek en ontdek dat de vleermuizen goed verstopt zitten. Ontdek ook waar ze slapen, hoe ze paren en jagen. Deze dieren worden goed beschermd.
Bekijk de website


Blotevoetenpad wandelen

Blotevoetenpad

Op een aantal plaatsen in Nederland kun je je schoenen en sokken uitdoen en lekker wandelen op blote voeten.

Je beleeft de natuur natuurlijk heel anders wanneer je dat op blote voeten doet. Dan weer loop je op gras, zand, door water of door de modder. Dit is echt een heel andere beleving dan wanneer je schoenen aan hebt. Kijk maar eens op internet dan vind je nog meer van deze wandelroutes.
Bekijk de website


Land art

Waanderweg 142 | 7812 HZ Emmen

Landart met stenen

Land art is het actief bezig zijn in de natuur en kunst maken van de materialen die aanwezig zijn in de natuur. Hierbij kun je denken aan mos, gras, takken, stenen, zand, boomschors en riet.

Lekker creatief bezig zijn in de natuur kan er voor zorgen dat je even je hoofd leegmaakt.
Bekijk de website


Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26 | 5944 BE Arcen

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 en 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

De kasteeltuin staat vooral bekend om het rosarium met daarin 10 verschillende rozentuinen met klimrozen, leirozen en liaanrozen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere bomen, struiken en heesters te bewonderen. In de watertuin vind je verschillende vijvers op verschillende niveaus.

Maak eens een wandeling door de bergtuin met paadjes, rotswanden, grotten, smalle beekjes en watervallen. Tussendoor een spelletje doen? Dat kan op de midgetgolfbaan die tussen de prachtige natuur ligt. Daarnaast kun je een wandeling maken door de vallei , het bamboebos, door de prachtige acertuin of de oosterse watertuin. Wil je zelf inspiratie opdoen voor je eigen tuin dan is een bezoekje aan de patiotuinen een goed idee, met hierin de knooptuin, de Chinese tuin, de Japanse tuin, de groente-en moestuin of de kleurentuin. We kunnen nog wel even doorgaan maar deze kasteeltuinen kun je het beste zelf ervaren en beleven door er eens een dagje door te brengen.
Bekijk de website


De Keukenhof of bloembollenvelden bekijken

Keukenhof: Stationsweg 166A | 2161 AM Lisse

Keukenhof

De lente is de tijd van het jaar waarin alles weer gaat groeien en bloeien.  Het voorjaar is dan de meest geschikte tijd om de bloembollenvelden te bewonderen. Mensen komen van heinde en ver om dit kleurrijk tafereel mee te maken. Heb jij dat al een keer gezien? Neem je fotocamera of telefoon mee en schiet de mooiste plaatjes. Ben je toevallig in de buurt van Lisse ga dan eens een kijkje nemen in de Keukenhof. Let op deze is maar een paar maanden per jaar open.
Bekijk de website van de Keukenhof
Bekijk de website van de bollenstreek

Tip

Op zoek naar zomerse uitstapjes? Wil je deze ook voordelig aanschaffen?

Bied dan mee op Ticketveiling.nl, win de veiling en geniet van je dagje uit!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here