Nederland zit vol met pretparken en er is voor iedereen wel wat te beleven. In de pretparken vind je attracties. Attracties zijn bepaalde dingen waar je aantrekkingskracht naar uitgaat. Pretparken worden daarom ook wel attractieparken genoemd. 

De grote pretparken zijn ook heel aantrekkelijk voor volwassenen. Een goede reden dus om als gezin regelmatig een pretpark te bezoeken.

Overzicht van de leukste pretparken in Nederland:

De Efteling

Europalaan 1 | 5171 KW Kaatsheuvel

Wie kent het niet, de wondere wereld in de Efteling? Een attractiepark voor de hele kleintjes, de opgroeiende kinderen en zelfs voor volwassenen. Voor de kleine mensjes zijn er het sprookjesbos en speeltuin Kleuterhof maar ook attracties zoals het Anton Pieck Plein en speeltuin kindervreugd. Naarmate kinderen ouder worden kunnen zij zich vermaken in het spookslot, miniatuurwereld diorama, avonturendoolhof, kinderspoor, pagode, draaiende kookpotten, villa volta, fata Morgana en nog veel meer! Maak eens een ritje in de stoomtrein dan bekijk je de Efteling weer eens van een andere kant. Vertier voor jong en oud en een pretpark dat er om vraagt om weer terug te komen omdat er zoveel te zien en te beleven valt. Ontdek ook de Efteling vakantieparken en hotel.
Koop Efteling kaartjes


Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Zwarte Dijk 37 | 7776 PB Slagharen

Dit park heeft zijn sporen al verdient en bestaat dit jaar (2018) 55 jaar.
Diverse evenementen zoals wervelende shows, de jubileumparade, de American circus show, straatentertainment en daarnaast de shops en games, diverse eet – en drinkgelegenheden en niet te vergeten het waterpark.
Voor overnachtingen kun je terecht in het vakantiepark.
Koop kaartjes attractiepark Slagharen


Attractiepark Duinrell

Duinrel 1 | 2242 JP Wassenaar

Het attractiepark heeft zo’n 40 attracties.
Duinrell biedt plezier voor het hele gezin. Zo zijn er bijvoorbeeld de aqua shute, de aqua swing, botsboten, botsauto’s, draaimolen, achtbaan met duikvlucht en looping, rodelbaan, waterachtbaan. Kortom teveel om op te noemen. Voor een aantal attracties geldt dat je een bepaalde lengte moet hebben.
Je kunt de tickets boeken voor attracties met of zonder tikibad.
Wil je hier langer verblijven dan kun je terecht in het aangrenzende vakantiepark.
Koop Duinrell kaartjes


Walibi Holland

Spijkweg 30 | 8256 RJ Biddinghuizen
Hou je van hoge en zeer snelle achtbanen dan is dit park echt iets voor jou. Ook zijn er diverse shops en games. Nog meer genieten van het shoppen? Draai aan the Wheel of Fortune, hier win je kortingen op allemaal spullen uit de shops!
Als je klaar bent met shoppen ga je natuurlijk niet met al je tassen in de achtbaan zitten. Onhandig. Laat daarom je aankopen achter in de winkel en haal ze aan het einde van de dag op. Superhandig. Je geeft je aankopen aan de medewerker bij de kassa van de winkel of fotoshop. Aan het eind van de dag haal je ze op bij de W.A.B shop. Dat is dichtbij de uitgang van het park. Heel relaxt dus. En bovendien helemaal gratis en voor niks.
Koop Walibi Holland kaartjes


Speelland Beekse Bergen

Beekse Bergen 1 | 5081 NJ Hilvarenbeek

In dit park bevinden zich speel en doe attracties zoals: Verkeerspark, een ballenberg, een race circuit en funwheels. Daarnaast ligt er in dit park een groot meer met een zandstrand, waar je kunt zwemmen en zonnen en natuurlijk spelen in het zand. Ook zijn er glijbanen en vindt je er de waverider. Voor twee attracties dient apart betaald te worden alle overige zijn bij de toegangsprijs inbegrepen. Breng je een bezoek aan dit park dan is dat heel goed te combineren met een bezoek aan het naastgelegen safaripark. Een bezoek aan dit park vereist wel mooi en zonnig weer want alle attracties bevinden zich in de buitenlucht.
Koop Speelland Beekse Bergen kaartjes


Attractiepark Toverland

Toverlaan 2 | 5975 MR Sevenum

Voor stoere landen vol actie en spanning en fantasierijke belevingen voor de allerkleinsten vind je de magie in de betoverende werelden van Toverland. Je maakt er kennis met het land van Toos met een razende achtbaan, vliegensvlugge glijbanen en je kunt er volop klimmen en klauteren. Magic Forest is een magisch woud waar veel te beleven valt. Zo is er een betoverd huis vol hindernissen, kun je in een boomstam de wildwaterbaan op. Troy Area is een plek waar helden hun grootste angsten trotseren en met alle kracht strijden om de overwinning.
Dan is er verder nog de magische vallei, Avalon en Port Laguna. Een park voor jong en oud en daardoor dus een echt familiepark.
Koop Toverland kaartjes


Julianatoren

Amersfoortseweg 35 | 7313 AC Apeldoorn

Julianatoren biedt vertier voor jonge en oud, een echt familiepark dus. Voor de allerkleinsten is er o.a. kabouterwonderland, de olifantenmolen, Jul’s zeerace en het muizenbassin. Ben je heel stoer dan kun je o.a. naar de griezeltunnel, de springende piraat of naar de vuurtoren. Let op bij sommige attracties is een bepaalde lengte van het kind vereist. Daarnaast zijn er ook familieattracties zoals de vliegende bus, helivlucht (niet geschikt voor zwanger vrouwen), helikopterbaan, motorbootjes en de Julianatoren. Ook kunnen kinderen er volop klauteren, klimmen, springen en spetteren.
Koop kaartjes Julianatoren


Avonturenpark Hellendoorn

Luttenbergerweg 22 | 7447 PB Hellendoorn

Dit park is ook geschikt voor schoolreisjes. Het biedt attracties voor jong en oud en is dus een echt familiepark. Een leuk dagje uit voor het hele gezin. Naast de 30 attracties zijn er ook gedurende het seizoen leuke shows en evenementen. Naast de vele attracties heeft het park ook een spectaculair waterpark met glijbanen. Het is een outdoor waterpark met 11 waterglijbanen. Je moet natuurlijk wel rekening houden met de weersomstandigheden. Indien je twijfelt of het waterpark wel open is neem dan eerst contact met ze op. Een ticket voor het waterpark koop je in combinatie met een ticket voor het avonturenpark.
Koop Hellendoorn kaartjes of koop ze via vakantieveilingen


Familiepark Drievliet

Laan van ‘s-Gravenmade 81 | 2495 BD Den Haag

In dit pretpark komt iedereen aan zijn trekken. Het is onder te verdelen in familie, kinderen, thrill (sensatie) en shows. De familieattracties zijn leuk voor iedereen. Let op voor sommige attracties is een bepaalde lengte vereist of begeleiding van een volwassene. Tot deze familieattracties behoren o.a. de tijdmachine, de chute, de lachgrot, fonteinplein, de twistrix en de theeleut en nog meer. Voor de kinderen zijn er o.a. de vuurtoren, de springende hondjes, duikelduin, sleepbootjes, kleutertuin, zingende stal en zeebonkenhonk.
Voor de sensatie (thrill) moet je zijn in de kwal, de draaikolk, nautilus, kopermijn of de formule X. Daarnaast biedt het park ook diverse shows.
Koop Drievliet kaartjes


Plopsa Indoor Coevorden

Reindersdijk 57 | 7751 SH Dalen

Dit park biedt in diverse perioden van het jaar showevenementen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Bumba, Paw Patrol, Zumba, K3 en de Maja show. Daarnaast zijn er voor de kinderen ook diverse attracties zoals de klimberg, de speeltuinen, de vliegende fietsen, de brandweermolen en de glijbaan.Dit attractiepark is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf 6 personen kun je hier ook terecht voor het vieren van een kinderfeestje.
Koop Plopsaland kaartjes


BillyBird Park Hemelrijk

Zeelandsedijk 34 A | 5408SM Volkel

Billy Bird heeft een aantal bijzondere attracties zoals een ballenfabriek waar je niet alleen een duik kunt nemen in de ballenbak maar het biedt ook nog andere evenementen. Nieuw is het speelcircus waar je volop kunt klimmen en zijn er attracties waarbij je je evenwicht moet bewaren. Verder zijn er een binnenspeeltuin en een familieachtbaan.
Voor kinderen tot zes jaar is er een speciale kleuterkade en voor kinderen tot 13 jaar is er de piratenkooi. De volwassenen kunnen lekker bijkomen in de beach bar of op het party eiland.
Nog tijd over dan kun je je ook vermaken in het touwenparcours, de verkeersspeeltuin, de klimberg, de helihaven, op de waterfietsen of op het voetbalveld. Kortom er is genoeg te beleven.
Koop BillyBird kaartjes


DippieDoe

Ekkersweijer 1 | 5681 RZ Best

DippieDoe hanteert een aantal huisregels. In dit familiepark mogen kinderen jonger dan 13 jaar alleen onder voortdurende begeleiding van een volwassene binnen en buiten spelen. Er zijn echter ook attracties waar volwassenen niet zijn toegestaan zoals de klauterkajuit. Er zijn attracties voor verschillende leeftijdsgroepen en voor kinderen tot 3 jaar is er de softplay hoek. Je kunt hier ook terecht voor kinderfeestjes. Voor een aantal attracties is een bepaalde lengte vereist. We raden je aan om eerst alle huisregels te lezen op de website van Dippie Doe zodat je van tevoren weet wat de regels zijn.
Koop DippieDoe kaartjes

Tip

Op zoek naar nog meer pretparken? Wil je deze ook voordelig aanschaffen?

Bied dan mee op Ticketveiling.nl, win de veiling en geniet van je dagje uit!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here