Heel veel mensen hebben vaak een brede interesse in van alles en nog wat. Maar hoe kom je er nou achter of dat wat jou leuk lijkt ook echt zo leuk is? Dat zou je kunnen doen door workshops te volgen en mee te doen. Het voorkomt ook dat je allerhande spullen gaat kopen die als het erop aan komt niet meer gebruikt worden.

Wil je eens een feestje samen vieren of iets leuks doen met je kind of kleinkind ook dan is een workshop leuk om te doen. En soms zijn ze zelfs zo leuk dat het een leuke invulling geeft aan een kinderfeestje. Wij willen laten zien wat er zoal mogelijk is.

Schilderen op doek

Kind schildert op doek

Schilderen op een doek is zoveel leuker dan op papier. Bovendien kun je er behalve verf zoveel meer mee doen. Je kunt er stickers opplakken, glitter gebruiken, foto’s op vast lijmen of andere plaatjes. Het schilderij hoeft niet per se iets voor te stellen. En dat is nou juist het leuke aan schilderen, je kunt er gewoon je gevoel inleggen. Breng de kleuren aan die jij mooi vindt en voordat je er erg in hebt ben jij een kleine Picasso.

Decoupage of decopatch

Kind bezig met decoupage

Bij een workshop decoupage of decopatch wordt je geleerd hoe je allerlei producten kunt versieren met servetten of met papier. Op die manier kun je oude of in jouw ogen waardeloze dingen er weer uit laten zien als nieuw. Het kan ook best zijn dat je op iets uitgekeken bent en er nu weer iets moois van weet te maken. Het is zelfs mogelijk om weggooi producten nieuw leven in te blazen.

Workshop handletteren

Handletteren workshop

Als jouw kind de leeftijd heeft dat hij of zij kan schrijven dan is dit een hele leuke bezigheid om samen te doen en toch ieder voor zichzelf. Handletteren is het tekenen van letters. Handletteren leer je vooral door veel te oefenen en voordat je allerlei spullen gaat kopen kun je hier dus eerst uitproberen of het iets is wat je echt leuk vindt.

Kookworkshop

Workshop koken kinderen

Heel vaak helpen kinderen met koken maar misschien is jouw kind wel een moeilijke eter. Vaak helpt het als ze leren samen iets klaar te maken want wat je zelf maakt is vaak toch lekkerder dan wanneer een ander dat doet.

Workshop kaarsen versieren

Kaarsen in vormpjes

Afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt kan iedereen van jong tot oud kaarsen versieren. Er is niets zo leuk dan je eigen sfeer te creëren met je zelf versierde kaarsen. Voor de wat oudere jeugd is het zelfs mogelijk om je eigen kaarsen te gieten.

Boetseren of pottenbakken

Workshop pottenbakken voor kinderen

Het is leuk om de verbazing op de gezichten te zien van kinderen wanneer ze zien wat ze zelf gemaakt hebben. Bij het boetseren kunnen ze alle fantasie en creativiteit die ze in zich hebben hun gang laten gaan.

Workshop circus spelen

Kind oefent in circus

Hoewel je dit als ouder zijnde waarschijnlijk niet zo snel zal doen is het voor kinderen wel een uitdaging. Ze leren hoe ze zich moeten presenteren maar ook hun evenwicht en concentratievermogen kan op de proef worden gesteld. Ze worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Bakken

Kinderen rollen deeg

Kinderen leren een recept lezen, het klaarzetten van de producten die nodig zijn, het afwegen en vervolgens het mengen, kneden of mixen van ingrediënten. Wanneer dat allemaal klaar is gaat het de oven in en uiteindelijk kunnen ze zelf proeven wat ze gemaakt hebben.

Parfum maken

Parfum ingrediënten

Het is toch heel bijzonder om je eigen geurtje te kunnen maken. Vooral meisjes zullen er dol op zijn.

Workshop fakkels maken

Vlam van een fakkel

Fakkels zijn er om buiten te gebruiken. Je kunt ze natuurlijk heel gemakkelijk zelf kopen maar wanneer je ze zelf maakt dan kies jij de kleuren die je wil gebruiken. Of misschien wil je wel meerdere kleuren gebruiken. En afhankelijk van de workshop kun je deze dan ook nog verder versieren.

Zeepjes maken

Zeepblokjes maken

Er zijn workshops zeepjes maken waar kinderen vanaf 4 jaar al terecht kunnen. Kinderen kiezen hun eigen vormpjes, de kleurtjes die ze willen en zelfs de geur die ze lekker vinden.

Dromenvanger maken

Meisje met dromenvanger

Met ijzerdraad, wol en eventueel kralen leren kinderen hun eigen dromenvanger te maken. Ook veren passen bij een dromenvanger.

Sieraden maken

Kind maakt ketting

Wanneer je dol bent op sieraden dan is het wel zo handig als je leert hoe je deze heel gemakkelijk zelf kunt maken. Dan maak je in elk geval datgene wat jij mooi vindt. Sieraden maken is ook een leuke invulling van een kinderfeestje.

DJ workshop

DJ workshop kids

Houd je van muziek of beter gezegd houd je van muziek maken? Dan is een DJ workshop wel iets voor jou! Wil je weten hoe je nu twee nummers in elkaar mixed? Hoe werkt scratchen? Beatmatching? Termen die je vaak tijdens een workshop leert. Wellicht ook een superleuk idee om dit tijdens een kinderfeestje te doen.

Graffiti workshop

Jongen maakt graffiti

Ben jij creatief en vind je het tof om met je handen wat moois te creëren? Dan is een graffiti workshop echt iets voor jou! Kinderen vinden dit helemaal geweldig en ook ideaal voor kinderfeestje.

Dansworkshop

Dansworkshop kinderen

Een dansworkshop gaat om plezier maken, je vrijer voelen in bewegen en lekker dansen. Kinderen leren zich beter te concentreren en ontwikkelen hun muzikaliteit. Heerlijk om te doen en gewoon even lekker te ontspannen.

Acteer workshop

Acteer workshop kinderen

Altijd al in een rol willen kruipen en net doen of je iemand anders bent? Lijkt het je leuk om te acteren? Probeer dan eens een workshop acteren uit en wie weet kom jij wel terecht in een tv-serie, film of commercial!

Chocola workshop

Meisje bezig met workshop chocolade

Ben jij ook zo gek op chocola? Hoe leuk is het om dan verschillende soorten chocola te proeven! Je eigen chocolaatjes te maken en te versieren. Ook dit is weer zeer geschikt voor een kinderfeestje!

Creatief bezig zijn

Creatieve workshop kinderen

Vind je het leuk om met je handen te werken? Iets creatiefs te knutselen? Je komt in aanraking met allerlei verschillende materialen en hartstikke leuk om dit samen met je vriendjes en vriendinnetjes te doen.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here