1 – Kies eerst de categorie, dat kan zijn:

Het is een jongen/het is een meisje

Jongen, meisje, adoptie, tweeling, drieling, eerste kind, tweede kind, derde kind enz. Wil je een foto van de baby gebruiken?

2 – Kies de stijl van de geboortekaart:

Magic moments kaart

Bij het uitzoeken van het geboortekaartje is het belangrijk dat je de stijl kiest die bij jullie past. Dat kan zijn klassiek, modern, hip, retro en vintage, stoer, lief, origineel of bijvoorbeeld met humor.

Kies bij de gekozen kaart ook een mooi lettertype.

3 – Kies dan een thema, zoals bijvoorbeeld:

Geboortekaart jongen met schoentjes
  • een dier, zoals natuurlijk de ooievaar maar ook een giraf, beertjes of vlinders is mogelijk
  • een figuur, zoals bijvoorbeeld een hartje, ballonnen, zon maan of sterretjes, wiegje, rompertje of wolken, kinderwagen, handjes of voetjes, babyschoentjes. Er is van alles denkbaar.
  • verder zijn er kaarten in de vorm van een paspoort, id-kaart, krant of tijdschrift en zelfs een kraskaart is mogelijk.

4 – Soort geboortekaart:

Kaart meerdere keren gevouwen

Daarbij kun je denken aan een enkelvoudige, een dubbele of zelfs driedubbele kaart. Wist je dat er tegenwoordig postzegels verkrijgbaar zijn met een ooievaar erop?

5 – Teksten op een geboortekaart

Tekst op geboortekaart schrijven

Weet je niet wat je op een geboortekaartje zet? Denk dan aan het volgende:

  • De naam/namen van de baby.
  • De lengte, het gewicht en het tijdstip van de geboorte. Datum van de geboorte.
  • Leuk om de naam van broer of zusje te vermelden.
  • Bezoek en rusttijden (indien er een kraamfeest of babyborrel wordt gegeven dan kun je een bijpassend kaartje bijvoegen). Kijk voor passende teksten ook eens op kraamvisite.
  • Jullie naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.
  • Eventueel Peetoom en tante.
  • Vinden jullie het leuk om een passend gedichtje op het kaartje te vermelden?

Wanneer begin je met het uitzoeken van het geboortekaartje?

Het is natuurlijk belangrijk dat je ruimschoots op tijd begint met het zoeken naar wat jullie willen. Vaak is de voorpret natuurlijk al heel erg leuk. Houd natuurlijk wel altijd in je achterhoofd dat een baby te vroeg geboren kan worden.

Wanneer je ervoor zorgt dat je alle adressen in je bestand hebt zitten dan voorkomt dat zoekwerk op een later moment. Rond de duur van 7 maanden zwangerschap kun je al beginnen. Uiteindelijk wordt de tekst pas definitief gedrukt als de baby is geboren want dan kun je een foto, gewicht, lengte en geboortedatum vastleggen.

Hoeveel kaartjes heb je nodig?

Maak een lijst van mensen die je een kaartje wilt sturen dan weet je hoeveel je er ongeveer nodig hebt. Handig is het om altijd wat meer kaarten te bestellen dan je hebt uitgerekend. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je iemand vergeten bent. Maar zet ook jezelf en eventuele broers en zusjes van de baby en de baby zelf op de lijst. Vaak vinden ze het later, als ze groot zijn, ook wel leuk om het zelf te hebben.

Hoe zoek je een geboortekaartje uit?
5 (100%) 1 vote

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here