Hoe leuk is het om Halloween decoratie zelf te maken! Zet je huis in het donker en breng met deze simpele ‘spooklichtjes’ een enorme sfeer in je kamer!

Materiaal

Materiaal om decoratie halloween lichtjes te maken


Hoe beginnen we?

Stap 1: potjes wit schilderen

Om de spooklichtjes te kunnen maken hebben we eerste een paar glazen potjes nodig. Je kunt een paar goedkope potjes in de winkel kopen, maar je kunt ook zoals in het voorbeeld een paar lege groentepotjes hiervoor gebruiken. Week dan eerst in warm water het etiket er af. Zorg voordat je gaat schilderen dat je de potjes goed heb afgewassen en deze vetvrij zijn.

Aangezien verf (behalve glasverf) niet goed pakt op glas moet je eerst een primer laag op het glas aanbrengen. Wij gebruiken hiervoor witte gesso. Dit wordt vooral gebruikt als primerlaag op schilderijen, maar werkt ook uitstekend als onderlaag voor op glas. Wij hebben ervoor gekozen om met de kwast 1 dunne laag gesso aan te brengen. Je kunt dit ook met een schuursponsje er op deppen als je geen kwastje in huis hebt.

Wil je normaal gesproken op glas schilderen dan zijn twee lagen gesso beter. Voor de spooklichtjes was 1 dunne laag al voldoende (hoe dikker je het maakt des te minder licht er door heen komt).

Ben je klaar met schilderen laat ze dan eerst goed drogen. Bij een dunne laag droogt het al vrij snel (15 – 30 minuten). Mocht je ongeduldig zijn dan kun je een föhn gebruiken om de droogtijd wat te verkorten.

Stap 2: spookgezichten maken

Teken nu met een zwarte permanente marker de verschillende ogen en monden op de potjes. Je kunt dezelfde gebruiken als in ons voorbeeld of je zoekt naar spook afbeeldingen op het internet voor nog meer variaties.

Het opzetten kan misschien erg lastig zijn. Wat kan helpen als je bang bent dat het je niet in één keer gaat lukken is de vormen van de ogen en mond eerst op papier te tekenen en uit te knippen en deze op het potje te leggen en de randen over te trekken.

Als je de contouren hebt staan kun je deze verder in gaan kleuren met zwarte acrylverf (of eventueel met de zwarte marker verder intekenen). Let wel op dat de verf goed dekt. In onze link bij materiaal hebben wij een verwijzing staan naar goede verf die goed dekt.

Vind je het lastig om de contouren direct op het potje te tekenen?

Teken dan eerst op zwart papier de ogen en mond, knipt deze uit en plak ze vervolgens met hobbylijm direct op de potjes. Dit hebben wij gedaan in het voorbeeld met potjes met de vleermuizen.

Het resultaat tot nu toe

Stap 3: plaats een waxinelichtje

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een waxinelichtje er in te plaatsen en deze aan te steken. Wil je het liever veiliger dan kun je er een waxinelichtje op batterij er in zetten. Houd er dan wel rekening mee dat dit iets minder licht zal geven.

Eindresultaat decoratie lichtjes halloween

Decoratie lichtjes HalloweenHopelijk vind je het idee weer heel leuk! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!


Moeilijkheid:

De moeilijkheid zit hem voornamelijk om de ogen en mond goed er op te tekenen, zeker gezien de potjes ook nog eens rond lopen. Maar mocht je iets uitschieten, dan teken je de ogen/mond net wat groter of anders. Dat is het makkelijke bij een spook.. je kunt er alle kanten mee op 😉

Kosten:

De kosten zijn relatief laag. Maak gebruik van lege groentepotjes, dat scheelt weer dan potjes in de winkel te kopen. Het enige wat het iets duurder maakt is de aanschaf van gesso (iets wat je niet standaard thuis hebt). Je gebruikt er niet zo heel veel van en je kunt het zeker op meerdere materialen gebruiken zoals dus glas, maar ook op hout, steen, canvas, metaal en kunststof.

Tijd:

Wij hebben 5 potjes in zo’n 2 tot 2,5 uur gemaakt. Hoe dunner de laag (eventueel kun je 2 dunne lagen over elkaar heen maken) des te sneller de droogtijd (15 – 30 min). Al met al prima om een middagje mee zoet te zijn.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here