Enge kaarsen maken voor Halloween

144

Met het Halloween feest wordt het weer huiveren en griezelen. Halloween is van oorsprong geen Nederlands feest maar wordt hier toch steeds vaker gevierd.
Wil jij ook meedoen met Halloween? Dat kan want aan de hand van foto’s en voorbeelden laten we je zien hoe je heel gemakkelijk zelf enge kaarsen kunt maken. Met griezelige en bloederige voorbeelden van enge kaarsen kun jij helemaal in de sfeer van Halloween komen.

Bekijk 4 voorbeelden van hoe je leuke Halloween kaarsen kunt maken:

1) Een Halloween kaars maken met een servet

Wat heb je nodig?

  • kaars (wij hebben een oranje langwerpige kaars gebruikt)
  • servet met een leuke Halloween print erop
  • schaar
  • föhn
  • handdoek

Oranje kaars met Halloween servetRondom de tijd van Halloween zijn er heel veel producten te koop. Zo hebben we een servet gebruikt met daarop een afbeelding van Halloween. Afhankelijk van de grootte van het servet hebben we de afbeelding in vieren geknipt. Zo kun je meerdere kaarsen versieren. Kijk hoe groot de afbeelding van het servet is en koop daarbij een passende kaars.

Uitknippen en verwijderen onderste lagen

Onderste laag verwijderen van Halloween servetAls je de afbeelding hebt uitgeknipt verwijder je de onderliggende lagen van het servet. Een servet heeft altijd meerdere lagen en de laag met afbeelding is dan erg dun.

Servet op kaars maken

Kaars en föhnHeb je dat gedaan dan leg je de kaars op een handdoek zodat je je handen vrij hebt. Leg nu de afbeelding op de kaars en ga op zoek naar een föhn. Ga nu met de föhn over het servet en zorg ervoor dat de afbeelding geen vouwen vertoont. Op deze manier blijft het servet aan de kaars vastzitten. Zet de föhn op een warme (hete) stand maar pas op dat je jezelf niet verbrand!

Ga je hem opbranden blijf dan altijd in de buurt van de kaars want er zit natuurlijk wel papier omheen.

Eindresultaat Halloween kaars servet

Halloween kaars


2) Griezelige spookjes op een kaars

Heel snel een griezelige kaars maken met spookjes is echt heel simpel. Alles wat je nodig hebt is een kaars en een stickervel met spookjes erop.
Kaars met spookstickers beplakkenOmdat kaarsen een beetje vettig zijn blijven stickers er niet zomaar op vastkleven. Bepaal daarom eerst waar de sticker moet komen. Zet dan de föhn op de heetste stand en maak de kaars warm. Dit hoeft maar even. Daarna druk je de sticker erop vast en verwarmt het nog een keer met de föhn.

Voor de allerkleinsten is het leuk als ze stickers mogen plakken op een ledkaars, dat is natuurlijk ook veiliger voor ze.

Eindresultaat kaars met spookjes

Kaars met spookjes voor Halloween


3) Spinnenweb op een kaars

Met vloeibare was voor kaarsen kun je heel gemakkelijk kaarsen versieren. Voor Halloween maak je natuurlijk het liefste een enge kaars. De spin hebben we niet maar wel het spinnenweb.

Begin met in het midden een cirkeltje te maken. Daarna trek je vanuit dit rondje lange lijnen naar de buitenkant. Vervolgens trek je half gebogen lijntjes tussen de lange lijnen. Heb je dat gedaan dan laat je de kaars 24 uur drogen want dan is de vloeibare was goed uitgehard.

Kaars met spinnenweb


4) Een bloederige kaars maken

Voor deze kaars heb je niet meer nodig dan een rode en een witte kaars. Let op dat de rode kaars door en door rood is want er zijn ook goedkope kaarsen die alleen aan de buitenkant een rood laagje hebben en aan de binnenkant wit zijn. Dan werkt het natuurlijk niet!

Kaars met bloed makenVoordat je gaat beginnen bedek je de tafel of het blad waarop je werkt met een dikke krant of een stuk plastic. Zet hierop de witte kaars. Zorg dat deze stevig staat.
Neem daarna de rode kaars en steek die aan. Houd deze kaars een beetje schuin zodat het kaarsvet boven op de witte kaars drupt. Laat het kaarsvet over de randen vloeien. Dit doe je helemaal rondom. Als je helemaal klaar bent laat je de witte kaars goed afkoelen en blaas je de rode kaars uit.

Eindresultaat kaars met bloed

Kaars met bloed - Halloween idee

Enge kaarsen maken voor Halloween
3 (60%) 4 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here