Ben je ook zo gek van Halloween? En houd je van knutselen? Maak dan zelf je eigen duivelse of vleermuis pompon om je kamer er mee te versieren.

Materiaal

Halloween pompons materiaal


Hoe beginnen we?

We beginnen door eerst verschillende grootte pomponnetjes te maken. Wij maken gebruik van de Corver Pom Pom makers in de formaten 35mm, 45mm, 65mm en 85mm. Uiteraard kun je ook een andere Pom Pom maker gebruiken of het op de ouderwetse manier doen door gebruik te maken van 2 kartonnetjes. Qua snelheid is zo’n pompon maker echt een aanrader; je wikkelt veel gemakkelijker het draad er om heen. Bovendien blijft deze ook gewoon lang goed.

Welk formaat je wilt gebruiken is natuurlijk aan jezelf, wij hebben er voor gekozen om 1 hele grote pompon te maken van 85 (de vader figuur), 65 mm (de moeder figuur) en voor de kinderen 3 x de 45 mm.

Als je de verschillende formaten pompons af hebt, kun je beginnen met het leukste werk: het versieren, waardoor je pompon echt een halloween karakter krijgt!

Ogen

Wil je gewoon snel klaar zijn, maak dan gebruik van de wiebeloogjes. Deze zijn in verschillende formaten te krijgen. Experimenteer zelf welke grootte je het mooiste vindt en durf gewoon gek te doen. Met halloween kan het niet gek genoeg zijn.

Je kunt de ogen ook van vilt maken. Ook hier zijn alle variaties mogelijk: rond, hoekig, driehoekig of combinaties hiervan. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit, het kan allemaal.

Neus

De neus is het minst bepalend voor het karakter, dit wordt vooral door de ogen en de mond bepaald. Zoals je in de voorbeelden hieronder kunt zien hebben wij de vader en moeder zelfs geen neus gegeven. Wil je dit wel dan kun je kiezen voor basis vormen zoals een rondje of een driehoek.

Mond

De mond bepaalt echt het karakter. Geef hem een hele grote hoekige mond, misschien wel vampier tanden of zoek eens op internet naar Halloween pompoenen, hier zie je al veel voorbeelden van verschillende monden die je prima kunt gebruiken.

Vleugels

Wil je je Halloween pompon extra spannend maken, geef hem dan echt vampier vleugels!

Lijmen

Heb je alle vormpjes uitgeknipt, dan kun je alle onderdelen met viltlijm op de pompon gaan vastplakken. De oogjes kunnen ook gewoon met hobbylijm vastgeplakt worden. Probeer van tevoren eerst eens te kijken wat voor effect het heeft als je de positie van de ogen en mond varieert.

Tip

Het kan handig zijn om eerst even op papier de vormen van de ogen en mond uit te proberen. Ben je tevreden plak je papieren vormpje op het vilt en knip het uit, plak daarna het vilt op de pompon.

Voorbeelden Halloween pompons

Halloween pompon
Onze vader figuur
Vampier pompon halloween
Moeder de vampier
Halloween pompons
De kinderen

Succes, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!


Moeilijkheid:

Deze pompons zijn niet al te moeilijk om te maken.

Kosten:

De kosten zijn relatief laag, zeker als je in het bezit bent van enkele materialen. Je kunt kosten besparen door geen pompon maker te kopen, maar gebruik te maken van de ouderwetse manier door pompons met 2 kartonnetjes te maken.

Tijd:

Afhankelijk van het aantal pompons die je wilt maken ben je een uurtje of een paar uur bezig.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here