We gaan nu met simpele materialen een echt Halloween spookhuis maken. Maak gebruik van ons knippatroon en je hebt binnen no-time weer iets extra’s voor je Halloween decoratie!

Materiaal


Hoe beginnen we?

Stap 1: knip het spookhuis uit en plak het op zwart karton

Download ons Halloween spookhuis uitknip patroon en print deze op een wit A4 blaadje uit. Knip nu de contouren van het spookhuis uit en snijdt met een mesje de openingen van de ramen uit. Hiermee is je mal af en plak je met plakband deze vervolgens op zwart karton (zie afbeelding: uitgeknipte versie op zwart karton).

Stap 2: spookhuis op zwart karton uitsnijden en beplakken met vliegerpapier

Snijdt nu wederom het spookhuis uit inclusief de ramen. Beplak aan de achterkant alle ramen en deur met oranje vliegerpapier. Dit papier is transparant zodat er nog mooi licht doorheen kan schijnen. Vouw vervolgens nu de onderkant om (ril hem eventueel van te voren), zodat het spookhuis kan blijven staan. Hiermee is je spookhuis klaar!

Het enige wat je nog hoeft te doen is het licht te dimmen en plaats er een lampje of een waxinelichtje op batterij achter voor een mooi effect. Is je papier niet stevig genoeg en dreigt hij om te vallen, zet dan het waxinelichtje met batterij in een leeg glazen (groente) potje en plaats deze er achter. Als je de deksel er op laat zitten kun je hierboven nog een waxinelichtje met batterij erop zetten.

Eindresultaat Halloween spookhuis maken

Spookhuis halloween maken

 

Wij wensen je veel succes, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!


Moeilijkheid:

Simpel, zeker als je ons knip patroon gebruikt. Je kunt natuurlijk zelf een eigen spookhuis tekenen en die gebruiken, maar dat is echt iets voor de super creatievelingen onder ons. Het is overigens wel een secuur werkje om alles goed uit te snijden. Voor de jongsten onder ons is dat wellicht te moeilijk.

Kosten:

We maken gebruik van simpele materialen en hiermee zijn de kosten erg laag gehouden.

Tijd:

Binnen zo’n 60 minuten zou je je Halloween spookhuis al klaar kunnen hebben.

Halloween spookhuis maken
5 (100%) 3 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here