We gaan nu een spin knutselen, iets wat uitstekend bij het thema Halloween past. Uiteraard kun je de spin ook voor andere gelegenheden gebruiken.

Materiaal

Materiaal om spin van wol te knutselen


Hoe beginnen we?

Stap 1: het lijf en het hoofdje


We beginnen door 2 zwarte pompons te maken: een grote voor het lijf en een kleine voor de kop. Wij maken gebruik van de Corver Pom Pom makers in de formaten 45mm en 85mm. Uiteraard kun je ook een andere Pom Pom maker gebruiken of het op de ouderwetse manier doen door gebruik te maken van 2 kartonnetjes. Qua snelheid is zo’n pompon maker echt een aanrader; je wikkelt veel gemakkelijker het draad er om heen. Bovendien blijft deze ook gewoon lang goed.

Als je de twee pompons klaar hebt, is het handig om beide pompons bij te knippen, zodat je een halve bol overhoudt. Hierdoor krijgt hij meer de vorm van het spinnenlijf en bovendien blijft hij dan ook beter staan. Knoop nu de kleine pompon aan de grote vast. Het is handig dat je het draad gebruikt waarmee je de pompon hebt vastgemaakt.

Stap 2: poten vast maken

Poten onder de spin zetten
Pak nu de 4 zwarte pijpenragers, deze zullen als spinnenpoten gaan dienen. Vouw nu de poten ter hoogte van de kop en het lijf er om heen. Omdat in de pijpenragers metaaldraad zit verwerkt, kun je de poten mooi in de juiste vorm buigen. Zitten de poten allemaal op de juiste plek, dan kun je indien nodig de poten even vast zetten met een draadje wol. Wil je de poten op een andere plek zetten, helemaal goed. Doe wat je zelf het mooiste vindt.
Oranje draad om de poten

Stap 3: plaats de ogen

Plak nu de 2 wiebeloogjes met knutsellijm op de juiste positie. Indien je dit niet hebt of wilt, kun je ook zwart en wit vilt gebruiken om de oogjes te maken.

Stap 4: de finishing touch

Om de spin helemaal af te maken hebben wij er nog een ovale oranje stip op het lijf geplaatst. Je kunt er ook voor kiezen om hier een kruis op te zetten of deze weg te laten als je dat zelf mooier vindt. Doe vooral wat je zelf mooi vindt en gebruik je eigen fantasie!

Voorbeeld van onze spin

Spin van wol knutselen
Succes, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!


Moeilijkheid:

De spin lijkt misschien op het eerste gezicht lastig te maken, maar deze is toch redelijk eenvoudig te maken.

Kosten:

De kosten zijn relatief laag, zeker als je de pompons met een kartonnetje maakt. De pompon maker is de investering absoluut waard.

Tijd:

Al met al ben je ongeveer zo’n 2 uurtjes bezig om deze spin te maken.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here