Voor het thema Halloween is het heel leuk om ook een spinnenweb te knutselen. Uiteraard past dit ook in het thema herfst. Wij gaan een spinnenweb van wol maken; bekijk ons stappenplan hoe je vrij eenvoudig zelf een spinnenweb kunt maken.

Materiaal

Materiaal om een spinnenweb te knutselen


Hoe beginnen we?

Stap 1: basis spinnenweb maken

Voor ons voorbeeld hebben wij een 50 mm piepschuimbol gebruikt. De piepschuimbollen zijn in verschillende formaten te krijgen, dus als je een kleiner of groter spinnenweb wil, kun je zelf het formaat kiezen wat je mooi vindt.

Prik aan de boven-, onder-, linker- en rechterkant een sateprikker in de bol, zodat er een kruisvorm ontstaat. Zorg dat je deze precies in het midden van de bol prikt. Wij hebben sateprikkers van 20 cm gebruikt, die je gewoon in de supermarkt kunt kopen.

Vervolgens prik je diagonaal nog 4 sateprikkers. Zie afbeelding hierboven. Zorg dat de sateprikkers stevig in het piepschuim zijn gedrukt. De basis van je spinnenweb is nu gelegd.

Stap 2: spinnenweb maken

Knoop nu vlak bij de bol het draadje wol aan de sateprikker vast. Het uitstekend stukje draad kun je uiteraard wegknippen. Nu kan het wikkelen beginnen. Draai met de wijzers van de klok mee het draad om de sateprikker heen. Om te zorgen dat het draad niet zo snel naar beneden glijdt is het handiger om het draad 2 keer om de prikker heen te wikkelen, voordat je naar de volgende prikker gaat.

Ga nu verder totdat alle houten sateprikkers met draad gevuld zijn. De afstand tussen de draden kun je zelf bepalen, dit varieert meestal van een halve centimeter tot een centimeter.

Het is handig om tijdens het wikkelen de piepschuim bol aan de onderkant vast te houden.

Zwarte variant

Je kunt natuurlijk voor Halloween ook een zwart spinnenweb knutselen. Schilder de piepschuim bol en de sateprikkers zwart (of gebruik een permanente zwarte marker) en gebruik zwarte wol.

Zeker tegen een witte muur zal dit extra griezelig ogen!

Voorbeeld van ons spinnenweb

Spinnenweb van wol

Hierbij ons eindresultaat. Nu die af is kun je ook nog een spin knutselen en deze erop zetten, zie de foto hieronder.

Spinnenweb van wol met spin

Wij wensen je weer veel succes met het maken van een spinnenweb, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!

Spinnenweb knutselen
4 (80%) 3 votes