Dubbele kerstster van papier

Deze dubbele kerstster maken is eigenlijk heel eenvoudig en makkelijk en ook goed te doen met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.

Met foto’s laten we jullie stap voor stap zien hoe jij ook zo’n mooie kerstster kunt maken. En het mooie is dat je de ster ook steeds anders kan maken. Groot en klein maar ook een dubbele kerstster. Daarvoor heb je niet heel veel meer nodig dan vouwblaadjes en memoblaadjes en wat lijm.

Wat het je nodig?

  • 8 vouwblaadjes van ongeveer 15 x 15cm (kies de kleur die jij mooi vindt)
  • Lijmstift
  • 8 witte memoblaadjes
  • Mod podge
  • Glitter
  • Kwastje
  • Koordje

Hoe beginnen we?

Stap 1: vouwblaadjes vouwen

Je begint met het vouwen van de vouwblaadjes. Let op het voorbeeld op de foto. Vouw het blaadje diagonaal naar elkaar toe en daarna twee hoeken die naast elkaar liggen naar het midden. Als je het goed hebt gedaan heb je nu 1 punt van de ster. Deze punt van de ster heeft een vliegervorm. Herhaal dit met alle acht vouwblaadjes.

Stap 1: dubbele kerstster maken van papierStap 2: papier lijmen

Wanneer je daarmee klaar bent neem je een vliegervorm en lijmt een hoek in met lijm aan de kant waar het omgevouwen gedeelte zit, en wel op de stompe hoek. Kijk goed naar de foto.

Stap 2: dubbele kerstster van papier makenJe ziet het al snel als je verkeerd hebt gelijmd want dan kloppen de punten van de sterren niet meer. Zo lijm je alle vliegervormen op elkaar.

Let op!

Bij de laatste vorm lijm je hetzelfde maar daarna haal je één kant van het geheel wat je al gedaan hebt naar boven. Als je een ster maakt van 1 en dezelfde kleur maakt het niet zoveel uit maar maak je een ster met afwisselend 2 kleuren dan klopt de volgorde anders niet meer. Ook hier zie je op de foto wat we bedoelen. Wij laten het zien in rood – groen omdat het dan misschien duidelijker is.

Stap 2a: dubbele kerstster maken van papierStap 3: kerstster afwerken

Nu gaan we de ster afwerken want de achterkant is zo niet mooi. Ga ondertussen op zoek naar een stuk karton. Dat kan zijn een stuk karton van een doos. Heb je die niet vraag dan eens aan vrienden, buren of familie. Ook in winkels zie je vaak kartonnen dozen liggen. Wel even de maat goed opmeten.

Leg de grote ster op het karton. Teken de omtrek na en knip of snij hem uit. De grote kerstster die je hebt gemaakt lijm je hierop vast. Zo valt de kerstster mooier als je hem gaat ophangen. Lijm een koortje tussen het karton en de ster om hem later op te kunnen hangen. Of je niet het koordje met een nietmachine vast op het karton en lijmt daarna de ster vast.

Stap 4: Alternatieve mogelijkheden

Maak nu dezelfde kerstster met memoblaadjes zodat die een stuk kleiner wordt. Je kunt hem nu vastlijmen op de rode ster.

Dubbele kerstster van papier groot en kleinWil je de witte ster nog verder versieren smeer hem dan in met mod podge of lijm en sprenkel er glitter overheen. Laat hem goed drogen. Wij hebben hem daarna ingespoten met wat haarlak, zo krijg je niet je hele huis vol met glitter. Als dat droog is lijm hem dan op de rode ster.

Eindresultaat enkelvoudige & dubbele Kerstster van papier:

Dit zijn mogelijkheden om dezelfde kerstster toch steeds weer anders te maken en deze sterren kun jij nu ook maken.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here