Door een aantal kegels van papier maché te versieren kun je deze omtoveren naar een heel leuk kerstboompje. En met deze kerstboompjes maak je dan weer een heel mooi zelfgemaakt kersttafereeltje. Het heeft een extra leuk effect als je gebruik maakt van verschillende maten kegels.

Kegel kerstboom maken van watten(schijfjes)

Wat heb je nodig?

  • Een kegel vorm, bijvoorbeeld een kegelset bij Bol.com
  • Een lijmpistool, bijvoorbeeld te koop bij bol.com
  • Nietmachine
  • Kerstverlichting op batterij
  • Wattenschijfjes
  • Tijd en heel veel geduld 😉

Let op:

Wij hebben voor de grootste maat van de kegels een hoogte gebruikt van 50 cm. Daar hadden we 5 tot 6 rollen wattenschijfjes voor nodig. Wanneer je een kleinere kegel gebruikt heb je uiteraard veel minder wattenschijfjes nodig. Ook de dichtheid bepaald hoeveel je er nodig hebt. Om een mooi stevig geheel te krijgen hebben wij er heel veel gebruikt. Op die manier ontstaat er een hele mooie kerstboom die jarenlang gebruikt kan worden. Wij vonden het de moeite waard om hier veel tijd en energie in te steken zodat hij meerdere jaren dienst kan doen met Kerstmis.

Hoe beginnen we?

Stap 1: wattenschijfjes dubbelvouwen en nieten

Vouw het wattenschijfje dubbel en dan nog een keer dubbel en niet het vast met de nietmachine. Zo ga je er een heleboel maken. Heel erg lang achter elkaar nieten ga je voelen in je handen daarom kan je het nieten en het vastlijmen op de kegel maar beter afwisselen.

Wattenkegel kerstboom opbouwenStap 2: wattenschijfjes vastlijmen

Verwarm het lijmpistool en begin onderaan met het vastlijmen. Ga zo rondom en werk de volgende laag er weer bovenop. Zo ga je door totdat je bovenaan bent gekomen.

Kegel kerstboom van wattenWanneer je bovenaan niet goed uitkomt en een stukje papier maché overhoud dat niet voldoende is voor een wattenschijfje dan knip je een rondje uit het wattenschijfje en lijm je dat er bovenop.

Stap 3: verlichting aanbrengen

Nu je eerste kerstboompje klaar is kun je de verlichting er omheen wikkelen. Wij hebben het subtiel weggewerkt onder de wattenschijfjes.

Eindresultaat kegel kerstboom van watten maken

Kegel kerstboom van watten met verlichting


Een kegel kerstboom maken met wattenbolletjes

Dit kerstboompje is gemakkelijk te maken door kinderen. Het is leuk om te doen en het eindresultaat brengt je in de sfeer van kerstmis en natuurlijk ook in de sfeer van de winter.

Wat heb je nodig?

  • Een kegel vorm, bijvoorbeeld een kegelset bij Bol.com
  • Lijm
  • Wattenbolletjes
  • Een kralenketting of losse kralen

Hoe beginnen we?

Stap 1: wattenbolletjes op de kegel aanbrengen

Je begint onderaan de kegel van papier maché en brengt daar een laagje lijm aan. Daarop lijm je de wattenbolletjes. Dit doe je rondom. Als je de eerste laag klaar hebt begin je aan de volgende laag en je werkt zo van onder naar boven totdat de kegel helemaal bekleed is met wattenbolletjes. Hij ziet er zo uit als je klaar bent:

Kegel kerstboom van wattenbolletjesStap 2: kerstboom subtiel versieren

Nu kun je het kerstboompje gaan versieren met kralen. Als je een kralenketting hebt knip je een aantal kralen los. De losse kralen breng je aan tussen de wattenbolletjes. Knijp tussen de bolletjes wat lijm en druk het kraaltje er in. Dit moet je natuurlijk wel laten drogen. En dan? Dan is je kerstboompje klaar.

Eindresultaat kegel kerstboom van wattenbolletjesKegel kerstboom van wattenbolletjes en pareltjes


Een (kegel) kerstboompje met aluminiumfolie maken:

Dit kerstboompje wordt gemaakt met aluminiumfolie en dit is gemakkelijk te doen voor kinderen. En het mooie is dat het goedkoop is en dat is altijd mooi meegenomen.

Wat heb je nodig?

Hoe beginnen we?

Stap 1: aluminiumfolie kreuken en vastplakken

Neem een groot stuk aluminiumfolie en scheur of knip dit van de rol. Kreuk nu voorzichtig de folie van de buitenkanten naar de binnenkant. Strijk de aluminiumfolie nu met je handen weer glad en leg de kegel op het gekreukte folie.

Aluminiumfolie kreuken en beplakken om kegelPlak de aluminiumfolie hier en daar vast met een plakbandje en wikkel de hele kegel in. Knip de overbodige folie weg.

Stap 2: kegel versieren

Je kunt hem nu zo laten of inspuiten met spuitsneeuw. Een andere mogelijkheid is om hem nog anders te maken. Daarvoor moet je nog even wachten met het inspuiten van sneeuw. Je neemt dan kleine stukjes aluminium folie en draait die als gehaktballetjes in je hand. Lijm ze daarna met een lijmpistool op de kegel. Daarna inspuiten met sneeuw en je hebt weer een heel ander boompje.

Eindresultaat (kegel) kerstboom van aluminiumfolieKegel kerstboom van aluminiumfolie en sneeuw


Kersttafereeltje van je kegelkerstbomen maken

Zoek nu een leuke plek om alles neer te zetten. De ondergrond kun je maken door aluminiumfolie te kreuken en weer glad te strijken. Daarna kun je deze inspuiten met wat spuitsneeuw. Dit moet je natuurlijk wel even laten drogen voordat je de kerstboompjes erop kunt zetten. Misschien vind je nog wat leuke kerstfiguren die je erbij kunt zetten en dan is je kersttafereeltje klaar.

Kegel kerstbomen tafereel

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here