Zoek jij een leuke uitdaging om voor Kerst iets leuks te knutselen? Dan is deze papieren kerstster misschien iets voor jou. Met wat papieren zakken, lijm en een schaar zet jij heel makkelijk deze kerstster in elkaar. Op deze site laten we je zien hoe je te werk gaat. Met onze foto’s erbij als voorbeeld kan er niets meer misgaan.

Wat het je nodig om een kerstster van papieren zakken te maken?

  • 7 tot 8 papieren zakken voor één kerstster (gebruik je er meer, dan krijgt je kerstster meer punten). De maat van onze zakken is 32 x 13 cm.
  • Schaar
  • Lijm/lijmstift
  • Perforator
  • Koordje/stukje lint

Wij hebben wat papieren zakken gekregen van de plaatselijke Family eetgelegenheid. Misschien is er in jouw buurt ook wel zo’n gelegenheid die jou wil helpen, anders kun je ook eens vragen in een winkel of ze je willen helpen aan wat papieren zakken te komen.

Hoe beginnen we?

Stap 1: vouwen

Vouw de eerste zak in de lengte en breedte dubbel.

Stap 1 kerstster: zak dubbel vouwen in lengte en breedteStap 2: zakken op elkaar lijmen

De stippellijnen hebben wij er neergezet omdat dit de plaatsen zijn waar de zakken aan elkaar worden gelijmd. Als dat voor jou gemakkelijker is kun je dat zelf ook doen. Doe het dan wel dun met een potlood anders heb je kans dat je de stippellijnen nog kunt zien als de ster klaar is. Lijm nu alle zakken op elkaar.

Stap 3: punt tekenen

Kijk goed naar de volgende foto en trek vanaf beide zijden een potloodstreep naar boven zodat er een punt ontstaat.

Stap 2 kerstster: lijnen op zak tekenenStap 4: knippen

Knip nu vanaf de zijkanten van de zakken alle schuine kanten af naar boven.

Tip:

Misschien vind je het moeilijk om alle zakken tegelijk te knippen. Knip dan eerst één zak en lijm die op de volgende zak en knip die dan na.

Stap 5: kerstster open vouwen

Je kerstster is nu in principe klaar. Het enige wat je moet doen is de voorkant en de achterkant naar elkaar toe vouwen. Je kunt de voor- en achterzijde nu aan elkaar vastlijmen. Maak nu met een perforator een gaatje in een van de punten. Ga op zoek naar een leuk koordje of lintje en hij is klaar om opgehangen te worden.

Extra stap:

Knip nu aan de zijkant een figuurtje. Dat hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Een simpel figuurtje geeft meteen een hele andere uitstraling aan de kerstster. Wij hebben er een driehoekje ingeknipt. Dit moet je dan wel aan beide zijden van de zakken doen.

Stap 4 kerstster: extra gat knippenLijm nu een strookje lint in het midden van de zak. Lijm nu de bovenkant in zoals je steeds gedaan hebt, dus onderaan en recht door het midden naar boven. Steek nu je hand aan de bovenkant in de zak en trek deze naar de onderkant. Lijm ze nu tegen elkaar vast.

Stap 5: kerstster open vouwenNu is de kerstster klaar en kun je een mooi plekje zoeken om hem op te hangen.

Eindresultaat kerstster van papieren zakken:

Kerstster van papieren zakken

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here