Een kerstster maken van houten wasknijpers

63

Leuke kerstversiering hoeft niet duur te zijn. Met acht houten wasknijpers en een beetje geduld kun je al een hele leuke goedkope kerstversiering maken. Met 8 houten wasknijpers kun je een kerstster maken.

We zeggen met “geduld” omdat het wel een precies werkje is. Dit is niet iets voor hele kleine kinderen omdat er wel gebruik wordt gemaakt van een lijmpistool. Wordt de ster in elkaar gezet door papa of mama of een andere oudere dan kunnen ze natuurlijk wel helpen met het verven en versieren. Voor oudere kinderen die wel mogen werken met een lijmpistool is het een uitdaging om ook zo’n kerstster in elkaar te knutselen. Wij laten met foto’s zien hoe je zoiets het beste kunt aanpakken.

Wat heb je nodig voor een kerstster van wasknijpers?

  • 8 houten wasknijpers
  • Lijmpistool
  • Verf
  • Lijmstift
  • Vloeibare lijm
  • Decoratiemateriaal zoals bijvoorbeeld glitter, sterretjes of steentjes (uiteraard kun je ook andere versierspullen gebruiken)
  • Koordje (om de kerstster op te hangen)

Hoe beginnen we?

Stap 1: wasknijpers uit elkaar halen

Draai de acht wasknijpers uit elkaar.

Wasknijpers uit elkaar halenTip: Houd de onderdelen van dezelfde wasknijper bij elkaar want er kan maatverschil in zitten.

Stap 2: wasknijpers aan elkaar lijmen

Doe de stekker van het lijmpistool in het stopcontact. Wij leggen het lijmpistool op een oud houten plankje en knijpen voorzichtig op het lijmpistool om te controleren of het al heet genoeg is.

Lijm nu de twee onderdelen van de wasknijper met de vlakke kanten tegen elkaar aan.

Wasknijpers aan elkaar lijmenKijk goed naar de foto en zie hoe je alle wasknijpers tegen elkaar aan lijmt. Wees niet te zuinig met de lijm want het geheel is anders nogal kwetsbaar en valt gemakkelijk uit elkaar als je het niet voldoende vastlijmt.

Als het goed is ziet jouw kerstster er uit zoals in het plaatje hierboven.

Stap 3: ster van wasknijpers versieren

Wij hebben de kerstster zwart geverfd maar natuurlijk kies jij de kleur die je zelf mooi vind. De verf die we hebben gebruikt is op waterbasis dus ook veilig om kinderen mee te laten werken.

Wasknijpers zwart vervenAls de kerstster goed droog is kun je beginnen met versieren. In ons geval hebben we de kerstster  ingesmeerd met lijm en er glitter overheen gestrooid. Daarna hebben we de ster ingespoten met wat haarlak om te voorkomen dat je de glitter door het hele huis terugvind.

Maak een koordje vast aan de ster en hij kan zo de boom in.

Eindresultaat kerstster van wasknijpers maken

Kerstster van wasknijpers

Kerstster van wasknijpers versierd

Een kerstster maken van houten wasknijpers
3 (60%) 2 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here