Onderzetters maken voor Kerst

332

Je huis inrichten en klaarmaken voor Kerst hoeft niet alleen zichtbaar te zijn in grote dingen zoals de kerstboom. De sfeer in huis wordt ook bepaald door de aankleding.

Dit kun je dus doortrekken tot in detail. Eén van die details kan zijn het zelf maken van onderzetters. Deze zijn niet alleen overdag te gebruiken bij een goed glas wijn of bier maar zeker ook bij het kerstdiner. Bij een mooie aankleding van de kersttafel mogen bijpassende onderzetters natuurlijk niet ontbreken. En wat is er nu leuker dan deze zelf te maken?

Wat heb je nodig om onderzetters te maken?Benodigdheden om kerstonderzetters te maken

  • Boomschijfjes
  • Papieren servetten met afbeeldingen
  • Schaar
  • Klein stukje schuurpapier
  • Kwastje met korte haartjes
  • Mod podge

Hoe beginnen we?

Stap 1: boomschijfjes schuren

Neem een klein stukje schuurpapier en schuur de boomschijfjes aan beide zijden glad.

Stap 2: afbeeldingen plakken

Daarna knip je afbeeldingen uit de servetten. Elk papieren servet bestaat uit meerdere lagen. Je hebt alleen de laag met de afbeelding nodig, de onderliggende lagen moeten worden verwijdert. Dit kun je doen door de onderlagen voorzichtig van elkaar te trekken. Er zitten meestal 2 tot 3 lagen op elkaar. Als je twijfelt of je alle lagen hebt verwijdert kun je eventueel een plakbandje op de achterzijde leggen en voorzichtig lostrekken. Vaak zal je zien dat er toch nog een laag onder de afbeelding zit.

Stap 3: beschermlaag aanbrengen

Lijm nu de boomschijfjes in met mod podge. Mod podge kun je kopen in glans of in mat. Het lijmt niet alleen maar bevat ook lak (vernis). Wij hebben gekozen voor de matte variant. Leg nu voorzichtig de afbeelding op het boomschijfje en smeer met een kwastje en mod podge de afbeelding op het schijfje. Laat het nu goed drogen en smeer daarna nog 2 tot 3 maal het schijfje in, dit omdat je het dan met een vochtig doekje kunt schoonmaken. Natuurlijk kun je deze onderzetters niet in de vaatwasser zetten!

Eindresultaat onderzetters maken voor Kerst

Onderzetters maken voor Kerst

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here