Bloem maken van crêpepapier

24680


crepepapier bloemen makenWij laten je zien hoe je een bloem maakt van crêpe paper, die je bijvoorbeeld kunt geven aan je moeder voor Moederdag, want bloemen horen bij Moederdag. 
De meeste moeders zijn dol op bloemen. En zeg nou zelf wat is er dan leuker om zelf een mooie bloem voor mama te maken. Misschien vind jij het zelfs zo leuk dat je er een hele bos van gaat maken. En het mooiste van alles is natuurlijk dat mama het niet over een week weg hoeft te gooien want zelfgemaakte bloemen blijven heel lang mooi.

Wat heb je nodig?

  • 8 velletjes crêpe papier van 15 x 15 centimeter (de kleur die jij mooi vindt) Wij hebben roze met wit gebruikt. Deze velletjes worden de kleur van de bloem
  • 1 velletje groen crêpe papier van 15 x 15 centimer
  • Schaar
  • Binddraad (verkrijgbaar in het tuincentrum)
  • Tang
  • Satéstokje
  • Plakband

Hoe ga je beginnen?

Let goed op de foto’s het lijkt namelijk moeilijker dan het is.

Stap 1

Leg 8 velletjes crêpe papier op elkaar. Als je twee kleuren gebruikt dan leg je de kleuren om en om op elkaar. Dus bijvoorbeeld eerst wit, dan roze en dan weer wit.

Vouw nu alles 1 tot 1,5 centimeter naar voren. Dan draai je het pakketje om en houd het wel goed vast. Dan vouw je alles weer terug. Draai het werkje weer om en vouw weer terug. Dat doe je net zolang tot je aan het eind van het papier bent.

Stap 2

Vouw nu alles dubbel en leg het binddraad er omheen. Draai het binddraad stevig rond. Zorg ervoor dat de knoop aan de onderkant komt.

Nu zitten alle blaadjes goed aan elkaar vast. Knip de beide uiteinden een beetje rond. Je hebt wel een scherpe schaar nodig. Als je het rond bij knipt krijg je ronde bloemblaadjes. Je kunt er ook een spitse punt van knippen dan zien de bloemblaadjes er weer anders uit.

Stap 3

Houd de knoop van het binddraad aan de onderkant. Je kunt nu alle bloemblaadjes voorzichtig uit elkaar trekken naar het midden toe. Het is niet erg als er een scheurtje in komt want dat valt toch niet echt op. Als je dat aan allebei de kanten gedaan hebt is de bloem klaar.

Stap 4

We gaan er nu een steeltje aan vast maken. Pak het satéstokje en leg dat tegen de bovenkant van de bloem. Draai het restje van het ijzerdraad eraan vast. Daarna kun je het extra vastzetten met een plakbandje.

Nu heb je groene velletje crêpe papier nodig. Leg het crêpe papier scheef neer. Kijk goed of het papier aan de bovenkant en onderkant van het satéstokje komt. Zet het voor het gemak in het midden even vast met een plakbandje.

Nu ga je van boven naar beneden het groene velletje om het satéstokje draaien. Dat mag je best strak er omheen doen. Blijf net zolang draaien tot je niets meer van het stokje ziet. De onderkant kun je vastzetten met een plakbandje.

Als je het goed hebt gedaan dan ziet je bloem er nu heel erg mooi uit en kun jij mama blij maken.

Eindresultaat bloem maken van crêpepapier

crepepapier bloem maken

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here