Het maken van een bloem van lege wc rolletjes is kinderlijk eenvoudig. En het mooie van alles is dat het praktisch niets kost en jij hem zo groot kan maken als je zelf wil.

Met weinig middelen maak je zo met lege toiletrolletjes een creatief geheel tot een sierlijke bloem. Bloemen komen altijd van pas, ze worden graag gegeven en ontvangen, bijvoorbeeld met Moederdag, een verjaardag of tijdens een willekeurige andere feestelijke gelegenheid.

Wat heb je nodig?

  • Een aantal lege wc rolletjes (de Aldi heeft wc rolletjes met geen tekst op het rolletje. Heb jij wel tekst erop, dan kun je de wc rolletjes eerst verven)
  • Lijmpistool en lijmvullingen
  • Potlood
  • Liniaal
  • Schaar
  • Koordje

Hoe beginnen we?

Stap 1: meten

Meet met een liniaal stukje af van ongeveer één of anderhalve centimeter op het wc rolletje. Dit gaat gemakkelijker als je het wc rolletje een beetje dubbel vouwt. Zet met potlood de streepjes. Doe dit zo bij een aantal toiletrolletjes. Hoeveel je er nodig hebt hangt af van de grootte van de bloem. Hoe groter je de bloem maakt hoe meer rolletjes je nodig zult hebben.

WC-rolletjes aftekenen

Stap 2: knippen

Knip nu met een schaar alle strookjes van het wc rolletje af.

Stap 3: vouwen

Vouw nu alle strookjes goed dubbel en bij een aantal doe je dat twee keer. De strookjes die twee keer zijn dubbelgevouwen worden de bloemblaadjes in de grotere bladeren.

Stap 4: lijmen

Neem nu de eerste vijf open strookjes van het wc rolletjes. Lijm deze met het lijmpistool aan elkaar vast. Neem daarna telkens een strookje, vouw het dubbel en vul de bestaande bloemblaadjes op, door ze hierin vast te lijmen.

Wees voorzichtig met de (hete) lijm uit het lijmpistool, je kunt je hier aan branden.

Bloem lijmen van wc rolletjes

Stap 5: bloem groter maken

Door nu steeds de gaten op te vullen met de strookjes en deze vast te lijmen kun je de bloem zo groot maken als je zelf wilt.

Grotere bloem maken van wc rolletjes

Eindresultaat bloem maken van wc rolletjes

Bloem maken van wc rollen

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here