Gebakje knutselen voor Moederdag

1108

Wil jij een leuk gebakje knutselen? Leer hoe je dit zelf kunt doen en dit bijvoorbeeld kunt geven voor Moederdag. Heel veel moeders zijn dol op gebakjes. Maar er zijn ook veel mama’s die aan de slanke lijn denken. Dan is zo’n zelf gemaakt gebakje natuurlijk de oplossing.  Met een beetje geduld en wat vrije tijd knutsel jij zelf zo’n lekker gemaakte taartpunt in elkaar. Maar ook mama’s die gebak wel lekker vinden zullen het geweldig vinden als jij zo’n mooie taartpunt maakt.

Wat heb je nodig?

Hoe gaan we beginnen?

Stap 1

Pak een papieren bord en vouw deze dubbel. Dat doe je vier keer, kijk goed naar de foto. Als je het goed hebt gedaan dan zie je acht taartpunten.

papieren bord paar keer dubbel gevouwenKnip nu alle punten uit. Voor één taartpunt heb je vier punten nodig. Je kunt met één bord dus twee gebakjes maken.

taartpunten geknipt van papieren bordStap 2

Knip strookjes van het crêpe papier. Knip deze weer in kleinere stukjes.

Stap 3

Neem nu een taartpunt en smeer die aan de bovenkant in met lijm. Maak van het crêpe papier kleine propjes en lijm ze vast op de taartpunt. Dit doe je net zolang tot de hele punt bedekt is.

taart knutselen stap 3Stap 4

Pak nu weer een taartpunt en smeer nu de onderkant in met lijm (let op de onderkant inlijmen). Plak deze nu vast op de punt die je met crêpe papier hebt gemaakt.

Stap 5

Pak nu een andere kleur papier en lijm die weer op de nieuwe punt. Daarna lijm je er weer een nieuwe op punt op vast. Dat doe je dus drie keer. Nu heb je twee keer dezelfde kleur en een keer een andere kleur. Kijk maar goed naar het voorbeeld.

 

Stap 6

Nu moeten we nog de bovenkant van het  gebakje versieren. Daarvoor gebruiken we filigraanpapier. Als je dat niet hebt dan kun je zelf ook strookjes papier knippen. Rol de papiertjes op en lijm ze op het gebakje. Kijk maar naar het voorbeeld. Tot slot kleur je de rand nog wat in en dan ben je helemaal klaar.

Eindresultaat gebakje knutselen

gebakje knutselen

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here