Glazen waxinelichthouder maken

317

We gaan nu een leuke glazen waxinelichthouder maken die je bijvoorbeeld kunt geven tijdens Moederdag of de verjaardag van je moeder of oma.
Aangezien vlinders en bloemen een geliefd onderwerp zijn, gaan wij deze gebruiken om een bijzonder theelichthouder te maken. Aan de hand van foto’s laten wij zien hoe dit moet. Zo kun je met alledaagse gebruiksvoorwerpen een hele leuke glazen waxinelichthouder maken voor jouw moeder.

Wat heb je nodig?

  • Een leeg jampotje (bloembinddraad)
  • Een tangetje of schaar om het binddraad door te knippen
  • Bloemetjes, tenzij jij iets anders hebt om op het potje aan te brengen als versiering.
  • Lijm
  • Dubbelzijdig tape
  • 3D vlindertjes. Deze hebben we gekocht maar wil je ze liever zelf maken dan kan dat natuurlijk ook. Daarvoor heb je dan vouwblaadjes nodig en een pijpenrager. Lees verderop hoe je zelf vlinders kunt maken.

Hoe beginnen we?

Stap 1: potje versieren met bloemetjes

Papieren bloemblaadjes op jampot plakken

Neem een leeg jam potje en lijm daar de papieren bloemetjes op. Wil jij andere versiersels gebruiken, dan is dat natuurlijk ook prima.

Stap 2: metaaldraad + vlinders aanbrengen

Draai de draad voorzichtig onder de schroefrichting van het potje. Draai het uiteinde van de draad een paar keer rond en zet het zo stevig vast. De bovenkant hebben we rond gebogen op een rond voorwerp. In ons geval een ronde plastic bus. Jij kunt zelf in huis kijken of je iets hebt om het rond te vormen, misschien een bloemenvaas.

Metaaldraad aanbrengen op potje

Zet met dubbelzijdig tape de 3D vlinders vast op het metaaldraad. Wanneer je geen 3D vlinders hebt kun je deze ook heel gemakkelijk zelf maken.

Eindresultaat glazen waxinelichthouder maken

Glazen waxinehouder maken

Vlinders zelf maken

Heb je geen kleine vlindertjes kunnen kopen, dan kun je ze ook altijd zelf maken.

Stap 1: vouwen

Neem een vouwblaadje, vouw het dubbel en knip het doormidden. Je hebt een langwerpig strookje nodig. Wij hebben deze afgeknipt op 12 centimeter. Mocht jij een vlinder willen maken die veel kleiner is dan kun je de maten aanpassen. Als je er maar voor zorgt dat het een langwerpig strookje blijft.

Stappen om een vlinder te vouwen
  1. Dit is het langwerpige strookje
  2. Vouw het strookje dubbel
  3. Vouw alle hoekjes naar het midden
  4. Vouw beide zijkanten in smalle strookjes naar het midden. Dit doe je op de harmonica wijze. Dus eerst een klein stukje omvouwen, dan omdraaien en weer een klein strookje vouwen, weer omdraaien en nu doe je hetzelfde tot je in het midden bent.

Doe dit allemaal nog een keer hetzelfde in een ander kleur vouwblaadje.

Stap 2 vlinder vouwen

Stap 2: sprieten maken

Leg beide delen van de vlinder tegen elkaar aan en draai in het midden de pijpenrager er aan vast. Buig de beide uiteinden van de pijpenrager een beetje om en dan is jouw vlinder klaar. Natuurlijk kun jij zoveel vlinders maken als je zelf wilt.

Eindresultaat je eigen vlinder maken

Vlinder zelf maken

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here