Kaars voor moederdag

650

Zelf een kaars versieren voor moederdag

Moeders vinden het geweldig om zelfgemaakte cadeautjes te krijgen van hun kinderen. En in dit geval gaan we zelf een kaars versieren met een hartje. Je hebt er niet zo veel voor nodig. Kijk maar eens naar de foto. Wel even de waarschuwing dat dit geen knutsel is voor hele kleine kinderen.

Wat heb je nodig?

Benodigdheden kaars versieren

  • een kleine rode kaars
  • wit servet
  • pen of potlood
  • schaar
  • glazen schaaltje
  • waxinelichtje
  • roestvrijstalen theelepeltje
  • glitterlijm (optioneel)

Hoe beginnen we met het versieren van een kaars?

Stap 1

Teken op het servet aan de dubbelgevouwen zijde een half hartje.

Stap 2

Daarna knip je het hartje uit. Een servet heeft altijd meerdere lagen. Trek de lagen van elkaar los en gebruik alleen het buitenste laagje.

Stap 3

Leg nu het hartje op de kaars. Steek nu het waxinelichtje aan. Houd het theelepeltje met de holle kant boven het vlammetje. Daarna wrijf je met de bolle kant over het hartje.

Ga niet zelf voelen of het lepeltje al heet is want dan brand je je vingers. Als het lepeltje heet genoeg is blijft de afbeelding kleven op de kaars. Zorg ervoor dat het lepeltje in beweging blijft. Je zal meerdere keren het lepeltje opnieuw moeten verwarmen voordat de hele afbeelding vast blijft zitten.

Kaars met hartMisschien vind jij de kaars nu al mooi genoeg om hem aan je moeder te geven maar je kunt als je dat leuk vindt ook nog een stapje verder gaan.

Stap 4

Wij hebben rondom het hartje rode glitterlijm aangebracht zodat de kaars nog mooier wordt. Om te voorkomen dat de lijm gaat glijden hebben we eerst de ene helft van het hartje gedaan en deze een nacht laten drogen en daarna de andere helft van het hartje en deze ook weer een nacht laten drogen. Op die manier zorg je ervoor dat de lijm goed is aan gedroogd.

Eindresultaat kaars voor Moederdag

Kaars voor Moederdag

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here