Schaaltje voor Moederdag maken

450

Het zelf maken van een schaaltje voor Moederdag is niet moeilijk en je hebt bovendien niet zo heel veel nodig. Met een stukje karton, carbonpapier, gekleurd karton en een bolletje garen of wol kom je al een heel eind.

Hoe gaan we beginnen?

Stap 1: downloaden

Download de tekening en print hem uit.

Stap 2: uitknippen en beplakken

Plak de tekening op een stukje karton. Nu kun je het figuur die op de tekening staat uit knippen of uitsnijden. Plak op de flapjes die uitsteken en in het midden wat gekleurd karton. Dat doe je natuurlijk ook aan de buitenkant.

Als je daarmee klaar bent neem je het bolletje garen en lijm je het beginstukje vast op een flapje. Wel zoveel mogelijk naar het middelste vakje gericht. Dit kun je doen met een stukje plakband.

Stap 3: vlechten

Nu kun je beginnen met het vlechten. Haal steeds de draad voorlangs een flapje en dan achterlangs bij het volgende flapje. Dan weer voor, dan weer achter. Duw af en toe de flapjes een beetje naar het midden zodat de vorm er al een beetje in komt.

Als je een stukje gedaan hebt kun je, als je dat wilt, van kleur wisselen. Knoop een andere kleur vast aan de kleur die je net gedaan hebt en ga verder met vlechten. Zorg ervoor dat de knoop bedekt wordt als je verder gaat.

 

En als je het leuk vindt dan kan je nog een keer van kleur wisselen.

Wanneer je daarmee klaar bent dan knip je de draad af. Steek de draad in een grote stopnaald en steek aan de achterkant de draad naar de onderkant. Zorg dat de draad tussen het karton en het garen zit. Nu leg je er een knoop in  en dan is het schaaltje klaar.

Eindresultaat schaaltje maken voor Moederdag

schaaltje voor moederdag maken

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here