Snoeppot maken voor moederdag

583

Een snoeppot maken als cadeau voor mama is vrij gemakkelijk te maken. Een klein knutselwerkje om je moeder te verrassen met Moederdag.

Moeders denken meestal eerst aan de kinderen en op de laatste plaats pas aan zichzelf. Het is dus tijd dat we mama gaan verrassen met een snoeppot die helemaal alleen voor haar zelf is.

Wat heb je nodig?

Het kost niet veel meer dan een lege glazen pot, rood papier of zelfklevende folie, een elastiekje, een schaar en een pen of potlood met een stukje papier om de hartjes op te tekenen, een lapje gekleurde stof en wat snoep.

Hoe gaan we beginnen?

Neem een glazen pot en week het etiket eraf in een sopje. De laatste lijmresten kun je verwijderen met een beetje wasbenzine.

Teken een paar hartjes in verschillende formaten. Deze kun je gebruiken als een mal.

Door steeds de omtrek na te tekenen kun je er zoveel maken als je zelf wilt.

Ik heb ze neergelegd op een zelfklevende rode folie, na getekend en uitgeknipt. Daarna zijn ze op de lege glazen pot geplakt. Wanneer je gebruik maakt van papier of karton om hartjes te maken dan kun je het beste een doorzichtige lijm gebruiken om ze op te plakken. Dan zie je de lijm laag minder goed zitten dan wanneer je witte lijm gebruikt.

Vul nu de pot met snoep dat mama lekker vindt en draai de deksel erop. In ons voorbeeld hebben we de pot gevuld met hartjes.

Daarna beginnen we aan de afwerking. Knip uit een klein lapje stof een grote cirkel. Als je een kartelschaar gebruikt dan gaat de stof niet rafelen. Met een elastiekje span je het stukje stof over de pot.

Ziet dat er niet gezellig uit. Misschien dat mama spontaan zin krijgt om te snoepen als ze jouw zelf gemaakte snoeppot ziet.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here