Een leuk vaasje maken om aan je moeder te geven met Moederdag is echt niet moeilijk, je moet alleen wat geduld hebben. Lees de tekst en bekijk de foto’s en dan is zo’n siervaasje ook door jou te maken.

Wat heb je nodig om een vaasje te maken?

Benodigdheden vaasje maken

Hoe beginnen we?

Stap 1

Maak de glazen pot goed schoon in een sopje en verwijder het etiket wat erop zit.  Zorg dat alle lijmresten die zijn achter gebleven goed worden verwijdert. Dit kun je als het nodig is ook doen met wat wasbenzine. Het potje moet goed vetvrij zijn.

Stap 2

Dep met gesso op een sponsje het hele potje en laat het goed drogen. Breng daarna nogmaals een laag gesso aan en laat het weer drogen. Gesso zorgt ervoor dat de verf die later wordt aangebracht goed dekt op de pot. Onze ervaring is dat deppen met een sponsje een mooier resultaat geeft dan wanneer je de gesso aanbrengt met een kwastje.

Stap 3

Breng nu met een ander sponsje een laag witte acryl verf aan (verf op waterbasis). Laat de eerste laag goed drogen en breng daarna een tweede laag verf aan. Wij hebben daarna de pot een nacht goed laten drogen zodat de verf wat kan uitharden.

Stap 4

Knip zorgvuldig afbeeldingen uit een servet. Wij hebben vlinders gebruikt. Verwijder daarna alle onderliggende lagen van het servet zodat je alleen de afbeelding overhoud. Meestal zitten er twee tot drie lagen op een servet. Als je niet alle lagen hebt verwijdert zal je werkje mislukken.

Vlinders plakken op vaasjeStap 5

Leg hier en daar de afbeeldingen van het servet op de pot zodat jezelf een overzicht hebt van hoe het eruit gaat zien. Wanneer je tevreden bent en zeker weet dat je voldoende afbeeldingen hebt neem je de mod podge.

Kleine afbeeldingen zijn nu heel gemakkelijk aan te brengen. Doop je kwastje in de mod podge en dep daarmee de afbeeldingen vast op het potje. Laat het geheel goed drogen en ga daarna nogmaals met een sponsje met daarop mod podge over de pot. Dep het totdat alles goed is bedekt.

Stap 6

Lint en steentjes op vaasje plakkenWanneer alles goed droog is lijm je rond de bovenkant een stukje gekleurd lint. Laat het weer drogen en dan kun je daarna als allerlaatste afwerking nog wat zelfklevende siersteentjes rond de bovenkant lijmen.

Eindresultaat vaasje maken

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here