Alleen al de aanblik van het piepkleine paaskuikentje is de moeite waard om (voor Pasen) ook zelf aan de slag te gaan. Het maken van zo’n paaskuikentje is niet echt moeilijk, het enige wat je nodige hebt is een beetje geduld. Ook al is jouw kind nog klein, het kan wel mee helpen met deze leuke bezigheid. Het ontstaan van niets tot iets geeft veel voldoening.

Wat heb je nodig?

  • Een bolletje wol
  • Een heel klein stukje oranje vilt. Heb je geen vilt dan kun je het snaveltje en de pootjes ook maken met karton dik papier. En heb je dat niet in oranje, gebruik dan een stukje papier en kleur dat oranje.
  • Pomponmakers in twee verschillende maten. Een grote en een iets kleinere.
  • Lijm
  • Schaar
  • Wiebeloogjes

Hoe beginnen we?

Stap 1: eerste pompon maken

We beginnen met de grootste pompon maker. Maak de pompon maker open en begin met omwikkelen van de wol.

Wikkel door totdat de holte in de pompon maker gevuld is. Heb je een holte gevuld ga dan door naar de andere kant van de pompon maker en ga ook door met het wikkelen van de wol totdat ook deze gevuld is. Je hoeft de wol niet door te knippen als je verder gaan naar het tweede gedeelte.

Wanneer beide helften gevuld zijn maak je de pompon maker dicht. Je kunt de draad nu doorknippen. Neem nu de schaar en knip alle lussen door. Doe dit aan allebei de kanten.

Als je dat gedaan hebt knip je een stuk draad van het bolletje wol en die haal je door de opening van de pompon maker. Leg hier een stevige knoop in waarbij je de draad goed strak trekt, daarmee voorkom je dat de wol los raakt en uit elkaar valt. Knip de draad nu af maar houdt een klein stukje van de draad over om de volgende pompon aan vast te maken.     

Stap 2: tweede pompon maken

Stap 2: kuikentje van wol maken

Nu ben je zover dat je kunt beginnen met het maken van de tweede pompon. Doe dit op dezelfde manier als de eerste. Knoop nu met de uiteinden van de draden de beide pompons stevig aan elkaar vast. Het hoofd en het lijfje zitten nu aan elkaar vast.

Stap 3: ogen, snavel en pootjes maken

Neem de twee wiebeloogjes en lijm deze vast op de kleinste pompon (het hoofdje).

Stap 3: kuikentje van wol maken

Nu is het tijd om de snavel en de pootjes te maken. Gebruik voor het snaveltje een klein stukje oranje vilt. Knip een heel klein vierkantje en vouw het diagonaal dubbel. Neem een beetje lijm en lijm het vast tussen de wol.

Voor de pootjes kun je het beste deze even tekenen op een papiertje, dat als voorbeeld dient. Als jezelf tevreden bent knip je het uit en leg je het op het oranje vilt. Nu knip je de pootjes uit en lijmt ze vervolgens onder het paaskuikentje.

Jouw zelf gemaakte paaskuikentje is nu klaar.

Eindresultaat kuikentje van wol maken

Kuikentje van wol maken

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here