Paasei vlechten

299

Een paasei weven. Anderen noemen het weer vlechten. Voor kleine kinderen zal dit werkje te moeilijk zijn. Je moet voor dit paasei knutselwerkje echt wel wat geduld hebben en precies kunnen werken. Echt een knutselwerkje dus voor oudere kinderen of volwassenen.

Hoe gaan we beginnen?

Neem een vel karton A4. Kies gewoon lekker zelf de kleur die jij mooi vind.

Teken hierop een groot paasei. Wij hebben een paasei gebruikt van 11 centimeter breed en 15 centimeter lang. Daarna snij je met een mesje het ei uit.

paasei vlechten stap 1We gaan beginnen met weven en daarvoor heb je twee kleuren lint nodig. Leg een van de linten in de breedte op het ei, precies in de midden.Zet het lint met plakband vast maar zorg ervoor dat op de uiteinden van het lint geen plakband zit. Tijdens het weven kan het lint nog wat los gaan zitten en dan kan je het later altijd nog mooi strak trekken. Als je het lint hebt vastgeplakt, knip je het af en leg je een nieuw stukje lint tegen het lint dat vastgeplakt zit. Dit doe je net zo vaak als nodig is om het hele ei met lint te bedekken.

paasei vlechten stap 2Als je daarmee klaar bent pak je een andere kleur lint. Ook nu begin je weer in het midden van het ei maar wel onderaan. Nu weef je om en om door de linten die vastgeplakt zitten. Als je het goed doet krijg je nu een ruitjes effect. Zet elk lint dat je er doorheen geweven hebt vast met plakband. Het lukt het beste als je hierbij een pincet gebruikt. Om een mooi resultaat te krijgen trek je steeds de stukjes lint die wat los zijn gekomen weer strak. Gebruik ook hiervoor het pincet.

Wanneer je hiermee klaar bent plak je nogmaals, met plakband, alle uiteinden goed vast.

We gaan nu beginnen aan de afwerking van de achterkant. Dat is heel gemakkelijk. Je neemt nog eenzelfde kleur A4 en lijmt die met pritt tegen de achterkant aan. Het is nu een mooi geheel.

Gras maken

gras maken voor paaseiNeem een vel groen papier (karton)

Leg dit op het ei en teken de vorm na. Met een bol groen garen of wol knip de nu heel veel kleine groene stukjes en die lijm je op het groene karton. Als je dat gedaan hebt laat je het geheel goed drogen. Tot slot lijm je het groene gras op het karton van het grote paasei.

Tekst maken

Maak op de computer, in een groot en gekleurd lettertype, de tekst “VROLIJK PASEN” en print het uit.

Knip een strook uit en lijm deze boven het geweven paasei. Je kunt er nog een geel biesje van lint op lijmen en dan ben je klaar.

gevlochten paaseiPlaats er een paar leuke paaskuikentjes bij en je hebt nu een leuk paas-tafereeltje.

Paasei vlechten
5 (100%) 1 vote

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here