Met het versieren van paaseieren kan iedereen het beste uit zichzelf halen. Kinderen doen het op hun manier en als ouders het leuk vinden kunnen zij de kinderen helpen of zelf creatief aan de gang gaan. Er zijn heel veel materialen te gebruiken zoals bijvoorbeeld, wol, parels, dons, verf, nagellak en stiften, lint, steentjes en confetti. Het decoreren van paaseieren kun je doen op gekookte eieren, piepschuim-eieren of rauwe eieren die je hebt leeg geblazen.

Paaseieren als meisje en jongen versieren

Paaseieren versierd als jongen en meisjeHoe beginnen we?

Kook twee eieren hard en laat deze afkoelen. Teken met een zacht potlood gezichtjes op de eieren. Om het gezicht een wat vrouwelijker uiterlijk te geven kun je ze wat langere wimpers geven. Doe het eerst wat dun want als het niet goed gaat dan kun je het nog uitgummen. Wanneer je tevreden bent dan kun je het gezichtje wat dikker tekenen.

Meisje

Om het haar van het meisje te maken kun je een stukje dons van een donsslinger afknippen. Plak een aantal stukjes dubbelzijdig foam tape op het ei en plak het dons vast. Het ei is nu klaar. Heb je geen dons gebruik dan wat wol.

Jongen

Neem de wol en wikkel het een aantal keer om een doosje heen. Haal het garen van het doosje en bindt op twee plekken een stukje wol er omheen (zie foto 2) en knip het garen aan beiden kanten door. Lijm nu de kant waar de korte haren zitten met een lijmpistool boven op het ei (laat kinderen nooit alleen met een lijmpistool werken, de kans op verbranding is groot). Knip nu de haren op de lengte die jij mooi vindt. Lijm nu het overgebleven stukje garen in het midden op de haren die je al gedaan hebt. Tot slot knip je alle haren een beetje bij en jouw jongens ei is klaar.


Paasei versierd met confetti

Paasei versierd met confetti
Materiaal om paasei met confetti te versieren

Hoe beginnen we?

Kook een ei hard, anders heb je kans dat een kind het ei kapot knijpt. Laat het afkoelen. Neem een paar gekleurde velletjes papier. Maak flink wat gaatjes in het papier met de perforator. Maak daarna de perforator open en dan heb je je eigen confetti gemaakt.

Heb je geen perforator of geen zin om dit zelf te doen dan kan je ook confetti kopen. Lijm met een pritt stift de confetti op het ei.


Paasei met nagellak en blauwe en witte muisjes

Paasei versierd met blauwe en witte muisjesWij adviseren je om eieren die behandelt zijn met nagellak of andere chemische middelen alleen te gebruiken voor decoratie en niet om op te eten.

Kook een ei hard en laat deze afkoelen. Lak het hardgekookte ei met een kleur nagellak die jij mooi vindt. Het ei krijgt dan een mooie glans. Je kunt elke keer maar een klein stukje doen omdat de nagellak moet drogen. Daarvoor kun je het ei het beste dwars op een lege eierdoos leggen.

Als het ei goed droog is kun je de dubbelzijdige kleef foam aanbrengen. Rol nu het geheel door een bakje met blauwe en witte muisjes. Natuurlijk kun je ook kiezen voor roze en witte muisjes.


Piepschuim eieren decoreren met lint

Paaseieren gedecoreerd met lintHet versieren van piepschuim  paaseieren is echt heel gemakkelijk om te doen. De eieren zijn heel licht van gewicht en zijn, als je er een ophangoogje indraait, ook gemakkelijk op te hangen in een paastak.

Zorg voor verschillende kleuren lint. Deze haal je over een pritt stift en lijmt ze op het ei. Draai het ophangoogje erin en klaar ben je.


Piepschuim paaseieren beplakken met steentjes, parels of pailletten
Paaseieren versieren

Kleur de eieren eerst met een watervaste stift of met waterverf, zodat je ei een mooi kleurtje krijgt. Het beplakken van piepschuim paaseieren is een werkje dat wat langer tijd nodig heeft.

Gebruik een doorzichtige alleslijm omdat je te maken hebt met verschillende materialen. Leg het ei op een lege eierdoos en doe elke keer een stukje. Zeker bij het gebruik van glassteentjes kun je maar kleine stukjes tegelijk doen omdat de steentjes anders wegglijden.

Draai er tot slot een ophangoogje in en je paasei is klaar om opgehangen te worden.

Tip, wanneer het materiaal dat gelijmd moet worden te dik is dan kan je beter dubbelzijdig kleef foam gebruiken.


Paaseieren versieren met behulp van een mal

paaseieren versieren met behulp van een paasmal
paasmal om eieren te decoreren
Wil je graag iets tekenen op een paasei maar vind je dat te moeilijk dan kun je ook een mal gebruiken. Plak deze wel met een plakbandje vast op het ei tot je klaar bent, anders wil het nog wel eens wegschuiven.

Gebruik wel een potlood met een hele spitse punt want anders is het lastig om in de hele smalle en kleine openingen te komen.

 

 

Paaseieren versieren
4.5 (90%) 4 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here