Het maken van een paashaas met pompons is een rustige bezigheid en erg leuk om met kinderen samen te knutselen. Van drie zelfgemaakte pompons en wat vilt kun je een hele leuke paashaas maken. Aan de foto’s kun je zien hoe je het moet doen.

Wat heb je nodig?

  • Bruine en roze wol
  • Bruin vilt en roze vilt
  • Pomponmakers in drie verschillende maten.
  • Pen of potlood
  • Lijm
  • Schaar
  • Wiebeloogjes
  • Dubbelzijdig tape

Hoe beginnen we?

Stap 1: eerste pompon maken

Pompon maken stap 1

Begin met het omwikkelen van de bruine wol op de grote pompon maker. Doe dat aan beide zijden van de pompon maker totdat de holte in de pompon maker horizontaal gevuld is. Bij de overgang naar de tweede zijde hoef je de wol niet door te knippen.

Pompon maken stap 2

Doe de pompon maker daarna dicht. Tussen beide helften zie je nu een opening zitten. Neem een schaar en knip tussen de opening alle draden wol door. Pak nu een draad wol en haal die tussen de opening door en trek hem strak aan en zet hem vast met een stevige knoop. Knip de draad niet tekort af want die heb je nodig om straks beide pompons aan elkaar vast te maken.

Als je daarmee klaar bent maak je de pompon maker open en haal je de pompon eruit.

Stap 2: tweede pompon maken

Tweede pompon maken

Nu kun je beginnen aan de tweede pompon die iets kleiner is dan de eerste. Doe dat op dezelfde manier als de eerste.

Stap 3: pompons aan elkaar knopen

Knoop beide pompons met de draden stevig aan elkaar vast. De kleinste is het hoofd en de grootste het lijf van de paashaas. Je kunt nu al besluiten om het geheel een beetje bij te knippen.

Tot slot maak je met de allerkleinste pompon maker een hele kleine roze, dit wordt het staartje.

Stap 4: oren maken

Nu gaan we beginnen aan de oren. Wanneer je geen idee hebt hoe groot die moeten worden, raad ik je aan om deze eerst op papier te tekenen. Begin gewoon groot want als ze te groot zijn kun je ze altijd nog kleiner knippen.

Leg daarna het uitgeknipte voorbeeld van papier op het bruine vilt en knip ze uit. Hetzelfde doe je met het roze vilt, die worden iets kleiner. Wanneer beide oren klaar zijn lijm je het roze gedeelte met een klein stukje tweezijdig tape aan het bruine oor vast.

Paashaas oren maken

Paashaas oren vastmaken

Breng nu aan de onderkant van de oren een stukje dubbelzijdig plakband vast en lijm de oren nu vast op het hoofd van de paashaas.

Stap 5: voetjes maken

Nu zijn de pootjes aan de beurt. Kijk naar de foto en maak ze op dezelfde manier als de oren. Ook de pootjes zet je vast met een klein stukje dubbelzijdig tape.

Voetjes paashaas maken

Voetjes paashaas maken

Stap 6: staartje maken

Staart maken paashaas

Breng op de kleine roze pompon een beetje dubbelzijdig tape aan en lijm het staartje vast aan de achterkant.

Stap 7: gezicht paashaas

Tot slot doe je hetzelfde met de wiebeloogjes en plak die op het gezicht van de paashaas. En als allerlaatste lijm je de piepkleine pompon, als neus, vast op de paashaas.

Het was even een werkje maar nu kun jij ook genieten van je zelf gemaakte paashaas.

Eindresultaat paashaas maken van pompons

Paashaas maken van pompons

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here