Paashaas slinger maken

637

Om een paashaas slinger te maken kost wel even tijd maar het effect ervan, als het klaar is, is voor kinderen heel erg leuk. Als de mal eenmaal klaar is dan kunnen de kinderen zelf aan de slag. Tenzij een kind heel erg creatief is en in staat is om zelf een mal te maken.

Wat heb je nodig?

  • een stukje karton
  • een passer
  • een potlood
  • een schaar
  • verschillende velletjes gekleurd papier (A4 formaat(
  • wattenschijfjes
  • lijm
  • snijmesje
  • lint

Hoe beginnen we?

Stap 1: hoofd van paashaas maken

hoofd paashaas maken

We beginnen met het maken van de mal. Daarvoor gebruik je een stukje karton. Teken met de passer een cirkel met een middellijn van 10 centimeter. Zorg ervoor dat je aan de bovenkant wat ruimte overhoudt voor de oren. Trek aan de onderkant een recht lijntje.

Teken nu de vorm van de oren op de cirkel. Als je hiermee klaar bent kun je het uitknippen. Als je het leuk vindt kan je nu alvast oefenen met het tekenen van het gezicht, snuitje. Het geeft niet als het niet meteen lukt want deze mal gebruik je later pas op het gekleurde papier.

Stap 2: lijf paashaas maken

paashaas makenNu begin je met het lijfje. Teken met de passer een grote cirkel (middellijn van 11,5 centimeter) en teken daarin een cirkel van 10 centimeter. Verbindt nu met potlood de zijkanten van de twee cirkels met elkaar. Zo wordt het lijfje één geheel. Daarna plak je met plakband het hoofd op het lijfje en teken je de hals  een beetje bij.

Stap 3: meerdere paashaasjes maken voor de slinger

De mal, jouw voorbeeld is nu klaar en je kunt nu zoveel paashaasjes maken als je zelf wilt. De een wil een lange slinger en de ander een korte slinger. Bedenk eerst een plek waar je de slinger van paashaasjes op zou willen hangen. Nu je weet hoe breed een paashaas is kun je uitrekenen hoeveel haasjes je ongeveer nodig hebt voor jouw slinger.

Leg nu de mal op het gekleurde papier en trek rondom met potlood de paashaas na. Je mag natuurlijk zelf beslissen of je haasjes wilt van één kleur of dat je liever meerdere kleuren gebruikt.

Maak in de oren een klein sneetje waar later het lint doorheen kan om de slinger op te hangen. Teken nu op elke paashaas het snuitje, gezichtje.

Voor de voetjes knip je elk wattenschijfje doormidden en lijmt ze aan de onderkant vast.

Als je dat allemaal gedaan hebt kun je het lint door de opening in de oren halen en is jouw paashaas- slinger klaar om opgehangen te worden.

Eindresultaat paashaas slinger

Wij wensen je weer veel succes met het maken van een paashaas slinger, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here