Met de Pasen in aantocht is het leuk om je huis in de paassfeer te brengen. Het maken van paasversiering hoeft lang niet altijd moeilijk of ingewikkeld te zijn. Soms heb je maar een paar dingen nodig om tot een gezellige paasversiering te komen. Bij Pasen horen paaseieren, kuikentjes, de paashaas en natuurlijk mogen ook kaarsen en de lentebloemen niet worden vergeten.

Een nestje met kuikentjes voor Pasen

Een nestje met kuikentjes maken is zoveel leuker dan even snel iets kopen dat kant en klaar is voor Pasen. Voor dit idee is voorzichtigheid wel geboden. Het ziet er allemaal heel gemakkelijk uit maar het venijn zit hem in het openmaken van de rauwe eieren. Wil je dit idee helemaal zelf namaken dan ontkom je er toch niet aan dat je toch wat spulletjes zult moeten kopen.

Wat heb je nodig?

 • Nestmateriaal, wij hebben sisal gebruikt
 • Kuikentjes
 • Rauwe eieren
 • Scherpe naald, maar een tornmesje werkt ook
 • Een paar wattenbolletjes

Hoe beginnen we?

Stap 1: gaatje maken in rauwe eieren

In rauwe eieren moeten we een gaatje maken. Een gaatje maken in de rauwe eieren is een werkje dat je heel voorzichtig moet doen. Je moet dus iemand zijn met veel geduld.

Neem een scherpe naald of een tornmesje en prik voorzichtig een klein gaatje in de zijkant van het ei. Als dat is gelukt kun je vanaf daar steeds een klein stukje meer door prikken. Als het gaatje groot genoeg is kun je het heel voorzichtig met je vingers steeds een stukje groter maken.

Laat het ei nu leeglopen en spoel het goed uit onder stromend water. Daarna laat je het goed drogen.

Stap 2: vorm nestje maken

Spreidt het nestmateriaal uit in de vorm van een nestje. Leg er wat lege eieren in. Vul de opengemaakte eieren met een wattenbolletje, als de kuikentjes te klein zijn om over de rand van het open ei te kunnen kijken en stop er wat kuikentjes in.

Stap 3: kuikentjes erbij

Leg of zet wat extra kuikentjes in het nest en dan is jouw paasdecoratie klaar. Geef het een leuk plekje in huis en geniet er van!

Eindresultaat nestje met kuikentjes voor Pasen

Paasnestje met kuikens als paasversiering

Vaas met chocolade paaseieren en een kaarsje

Ga op zoek naar een leuke vaas van helder glas. Leg onder in de vaas wat tilantia, maar een ander materiaal kan natuurlijk ook. Daarbij kun je denken aan veertjes, watten, steentjes, zand of mos.

Zet in de vaas een led kaars. Ik heb er een genomen die 6 uur aan een stuk brand. Deze kun je op een bepaalde tijd instellen en dan gaat hij elke dag vanzelf aan en ook weer uit. Het voordeel van een led kaars is ook dat deze niet warm wordt en je niet bang hoeft te zijn dat de chocolade gaat smelten.

Leg nu rondom de kaars de gekleurde chocolade eieren en je paasversiering is al klaar.

Eindresultaat

Vaas met chocolade eieren en kaarsje op batterijen

Vaas met afbeelding van kuikentjes en gevuld met eieren

Wat heb je nodig?

 • Het beste kun je een vaas gebruiken van helder glas in een vierkante of rechthoekige vorm
 • Schilderstape
 • Gesso
 • Bruine waterverf
 • Een leuke afbeelding. Deze vind je op servetten of kaarten en misschien ook wel in een reclamefolder.
 • Mod podge of lijm op waterbasis
 • Tilantia
 • Sponsje

Hoe beginnen we?

Stap 1: afplakken

Plak net boven het midden de vaas af met schilders tape en druk die goed aan.

Stap 2: gesso aanbrengen

Breng op het onderste gedeelte twee lagen gesso aan. Dit kun je het beste met een sponsje erop deppen. Daarna breng je met hetzelfde schoongemaakte sponsje ( je kunt het gewoon uitspoelen onder de kraan ) twee lagen bruine waterverf aan. Ook dat kun je het beste deppend aanbrengen.

Gesso aanbrengen op vaas

Zorg er wel voor dat de vaas steeds goed droog is voordat je aan een nieuwe laag begint.

Stap 3: afbeelding aanbrengen

Lijm nu de zijden in waar de afbeelding komt te zitten. Dat kun je doen met mod podge of met een lijm op waterbasis. Dit is belangrijk want dan kun je de vaas na Pasen in een sopje leggen, schoonmaken en hem voor iets anders gebruiken. Lijm de afbeelding op de vaas. Laat hem goed drogen en je hebt een leuke vaas voor gekookte eitjes op de paastafel.

Stap 4: verder versieren

Leg onderin de vaas wat tilantia zodat de eieren niet kapot gaan in het harde glas. Vul je vaas verder met (rauwe) eieren.

Eindresultaat vaas met afbeelding

Paasvaas maken

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here