Schaaltje bekleden met eierschalen

336

Met lege eierschalen kun je leuk dingen knutselen voor Pasen. Wij hebben een plastic schaaltje bekleed met eierschalen. Het is natuurlijk heel erg leuk wanneer je de gekeurde paaseitjes kun presenteren in een schaaltje dat bij Pasen past. En moeilijk is het niet, je moet alleen wat geduld hebben.

Wat heb je nodig?

Benodigdheden schaaltje maken voor Pasen

  • Lege eierschalen
  • Een plastic schaaltje
  • Mod Podge
  • Een kwastje

Hoe beginnen we?

Stap 1

Spaar een paar lege eieren. Spoel deze goed schoon onder de kraan en laat ze goed drogen. Het kan wel gebeuren dat er na het drogen nog losse velletjes inzitten, deze kun je dan het beste verwijderen.

Stap 2

Maak de eierschaal klein. Leg ze tussen een stukje keukenpapier en druk ze fijn. Plaats het schaaltje op een blikje zodat je beide handen vrij hebt om te werken.

Stap 3

Smeer het schaaltje in met mod podge (dit is een mengsel van lijm en vernis en is verkrijgbaar in mat en glanzend) en leg daar de stukjes eierschaal op. Vind je het moeilijk om het schaaltje in een keer te doen, doe dan elke keer een klein stukje. De mod podge droogt snel en dan verschuift de eierschaal ook niet meer zo vlug. Wil je het schaaltje later ook kunnen afwassen, om het zo vaker te gebruiken, dan kun je als alles is bedekt met eierschaal nogmaals de buitenkant dik insmeren met mod podge. Wij gaan er niet vanuit dat je het schaaltje in de vaatwasser kunt doen.

Eindresultaat schaaltje knutselen van eierschalen

Schaaltje knutselen met eierschalen

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here