Zelf kaarsen versieren voor Pasen

259

Het is heel eenvoudig om een paaskaars zelf te maken. Eigenlijk heb je niet veel meer nodig dan een servet, een kaars, een waxinelichtje en een roestvrijstalen lepeltje. Kijk naar onze foto’s als jij ook zo’n kaars zelf wil maken.

Wat heb je nodig?

  • Een kaars
  • Servet met leuke figuurtjes
  • Theelepel
  • Waxinelichtje

Hoe beginnen we?

Ga op zoek naar een servet met daarop een paas-afbeelding of iets met voorjaarsbloemen want die horen natuurlijk ook thuis in de tijd van Pasen.

Figuur uit servet knippenKnip een leuke uitbeelding uit van het servet en leg het eerst los op de kaars en kijk of je tevreden bent.

Stap 2

Een servet bestaat uit meerdere lagen. Verwijder alle onderliggende lagen zodat je alleen de bovenkant met de afbeelding overhoud. Je hebt namelijk alleen de afbeelding nodig en wanneer je de onderliggende lagen niet verwijdert zal de afbeelding niet op de kaars blijven zitten.

Stap 3

Zet nu je waxinelichtje klaar met een roestvrijstalen lepeltje.  Zet het waxinelichtje in een schaaltje zodat je het niet per ongeluk omstoot en steek het aan.

Benodigdheden kaars versieren

 

Leg de afbeelding van het servet op de kaars. Houd het lepeltje met de holle kant boven het vlammetje. Je moet zelf even uitproberen hoe lang maar het is vrij snel heet. Wrijf daarna met de bolle kant van het lepeltje over de afbeelding. Wanneer het lepeltje heet genoeg is blijft de afbeelding vast zitten op de kaars.

Eindresultaat kaars versieren voor Pasen

Waarschuwing

  • Pas op dat je je vingers niet brand aan de bovenkant van het lepeltje. Ga dus niet met je vingers voelen of het al heet is. Als het heet genoeg is blijft de afbeelding vanzelf zitten.
  • Wij zien deze kaars als een sierkaars. Een kaars dus om naar te kijken. Omdat er papier omheen zit willen we de waarschuwing meegeven om goed op te letten als de kaars toch wordt aangestoken. Zet de kaars eventueel in een glazen vaas voor het geval dat het papier toch vlam vat. Een andere oplossing is om de afbeelding zo laag mogelijk op de kaars te zetten, dan de kaars een stukje laten opbranden en hem daarna alleen nog gebruiken door er een brandend waxinelichtje in te zetten.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here