Zelf onderzetters maken voor Pasen

325

Het maken van onderzetters voor Pasen is een hele leuke bezigheid voor kinderen. Met gekleurd karton  kunnen ze onderzetters maken die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Je kunt  kleine onderzetters laten maken voor glazen, iets grotere voor bijvoorbeeld een snoepschaaltje of een hele grote om een bloemenvaas op te zetten. Natuurlijk kun je ook plakfolie aanbrengen op de onderzetters zodat ze ook waterbestendig zijn. Wij laten aan de hand van wat foto’s zien hoe je je kind kunt leren om zelf een onderzetter te maken.

Onderzetter voor een snoepschaaltjeonderzetter maken voor pasen

Teken op een geel, een blauw en een rood vel karton paaseieren en knip die uit. Leg nu de eieren in een cirkel voor je neer. Meet nu de diameter van de cirkel en teken met een passer de cirkel na op een groen velletje karton. Knip de cirkel nu uit.

Leg nogmaals de uitgeknipte eieren rondom op het groene vel karton en lijm de eieren rondom vast met lijm. Daarna knip je de buitenkanten (de ruimte tussen de eieren ) uit. Jouw onderzetter is nu klaar.

Zet er een schaaltje met paaseitjes op en je hebt weer een gezellig iets op tafel staan met Pasen.

Onderzetter voor een bloemenvaasonderzetter bloemenvaas maken voor pasen

Wat je nodig hebt is een papieren bord  of een bord van karton, een vel geel karton, een oude cd of dvd, lijm, een schaar en potlood. Teken paaseieren op een vel geel karton. Daarna knip je ze uit.

Als je een heleboel gele paaseieren hebt gemaakt lijm je ze op het papieren bord, elke keer een klein stukje over elkaar. Dit doe je helemaal rondom.  Tot slot lijm je de cd of dvd in het midden vast en je bloemenvaas onderzetter is klaar. Het enige wat je nog moet doen is een leuk voorjaarsboeket kopen en in de vaas zetten.

Onderzetter voor glazen

Ook het maken van onderzetters voor glazen is niet moeilijk. Teken paaseieren op een vel gekleurd karton. Wij hebben gekozen voor blauw maar jij kan natuurlijk gewoon de kleur kiezen die jij mooi vindt. Teken met een cd de omtrek na op een vel gekleurd karton en knip die uit. Nu lijm je de eieren vast op de cirkel die je hebt uitgeknipt.

In principe is de onderzetter nu klaar maar wil je graag dat hij met een vochtig doekje kan worden afgenomen dan kun je er nog plastic plakfolie op lijmen. Dit doe je dan aan beide zijden. Je moet dan rondom de onderzetter nog wel bijknippen. Het folie rondom de eieren wegknippen.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here