Schoentje maken voor Sinterklaas? Wij laten je zien hoe je heel makkelijk een schoentje kunt maken voor Sinterklaas. Volg ons stappenplan met foto’s en bekijk onze voorbeelden. En je zult zien: in no time heb jij je schoentje klaar. Veel succes met het knutselen voor Sinterklaas.

Wat heb je nodig?

  • Vouwblaadje of gekleurd papier
  • Lijm
  • Schaar
  • Een leuk versierseltje voor op de schoen

Hoe beginnen we?

Stap 1: papier vouwen

We pakken een vouwblaadje of een gekleurd vel papier. Mocht je blaadje rechthoekig zijn, kort hem dan in zodat je uiteindelijk een vierkant blaadje overhoudt.

Vouw het vouwblaadje dubbel en daarna nog een keer dubbel (zie foto enkele en dubbele vouw). Vouw nu alle zijkanten naar binnen. Als je het goed hebt gedaan dan zie je nu 16 vierkantjes op je blaadje.

Stap 2: vouwblaadje bewerken

Nu het vouwen klaar is, kunnen we de schaar erbij gaan pakken. Als eerste knippen we één strook papier met vierkantjes af. Deze strook papier hebben we niet meer nodig.

Knip nu aan één kant de buitenste hoeken uit. Aan de andere kant knippen we het middenvlak in, zodat er in het midden een flapje ontstaat. Is het je niet helemaal duidelijk kijk dan goed op de foto ‘Eindresultaat knippen’.

Stap 3: Sinterklaas schoentje in elkaar zetten

Smeer de linkerflap en de rechterflap in met lijm en zet ze vast op de middelste flap. De achterkant van het schoentje is nu klaar.

Lijm nu aan de andere kant de punten van de zijstroken (lange zijde van de schoen) op het middenstuk vast. De basis van de schoen is af.

Stap 4: versieren van het schoentje

Je kunt nu beginnen met de afwerking van het schoentje. Versier hem met iets wat jij mooi vindt. Wij laten er eentje zien met een gekleurd steentje. Eentje met een veter en een met knoopjes. Maar misschien heb jij een veel beter idee en maak jij het nog leuker.

Tip:

Als jij een groter schoentje wilt maken dan heb je gewoon een groter stuk papier nodig. Zorg er wel voor dat je altijd begint met een vierkant. Wij hebben er een gemaakt met een vouwblaadje en twee van A4 formaat. Het A4 vel hebben we vierkant gemaakt.

Als je schoentje klaar is kan jij het schoentje ook zetten voor Sinterklaas. Je kunt er jouw verlanglijstje instoppen of een wortel voor het paard van Sinterklaas.

Eindresultaat zelf Sinterklaas schoentje maken

 

Schoentjes maken voor SinterklaasWij wensen je weer veel succes met het maken van een eigen Sinterklaas schoentje, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!


Moeilijkheid:

Dit schoentje is makkelijk om te maken.

Kosten:

Dit kost echt niet veel.

Tijd:

Als je nog nooit eerder een schoentje gemaakt hebt kost het hooguit 10 minuten tot een kwartiertje tijd.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here