Sinterklaas krans maken

376

Een krans voor Sinterklaas maken is een prima manier om helemaal in de sfeer van het Sinterklaasfeest te komen. Natuurlijk horen daar allerlei lekkere dingen bij en de pepernoten mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Voor kinderen die al wat ouder zijn en al veilig met een lijmpistool kunnen en mogen werken is dit een heel leuk werkje om te doen. Natuurlijk moeten ze niet al teveel snoepen van al het lekkers anders is er misschien niet genoeg over om de krans te kunnen versieren. 😉

Een Sinterklaas krans is heel gemakkelijk te maken en echt veel heb je er ook niet voor nodig.

Wat heb je nodig om een Sinterklaas krans te maken?Benodigdheden Sinterklaaskrans

  • Een strokrans (onze krans heeft een diameter van 30 centimeter)
  • Een of twee grote zakken pepernoten
  • Lijmpistool
  • Vullingen voor lijmpistool
  • Snoepgoed om krans verder te versieren
  • Stukje touw of lint om de krans op te hangen

De aanschaf van een lijmpistool is een uitgave waar je in de toekomst heel erg veel plezier van zult hebben, zeker als je heel vaak knutselt. Dus dit is zeker voor de knutselaars onder ons een must have.

Hoe beginnen we?

Stap 1: pepernoten lijmen

Leg een stuk plastic of oude kranten op de tafel waarop je gaat werken.

Neem het lijmpistool en zorg voor een ondergrond die een stootje kan hebben. Wij hebben een plankje gebruikt maar als je niets anders hebt zorg er dan voor dat het lijmpistool veilig ligt omdat deze nogal heet wordt. Steek de stekker in het stopcontact.

Als de lijm heet is breng je wat lijm aan op de strokrans en drukt de pepernoten erop vast. Lijm de pepernoten dicht tegen elkaar aan anders vallen open gaatjes erg op. Wil je voorkomen dat de open gaatjes opvallen schilder dan eerst de krans in een bruine kleur, laat hem goed drogen en ga dan beginnen met het lijmen van de pepernoten. Natuurlijk hoef je geen dure pepernoten te kopen want eenmaal vastgelijmd zijn ze toch niet meer te eten.

Maak met touw of lint een lus om de krans op te hangen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de krans voor Sinterklaas plat neer te leggen.

Stap 2: krans verder versieren

Sinterklaas krans van pepernoten

Wanneer je de hele krans bedekt hebt wordt het tijd om de sinterklaaskrans te versieren met snoep. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Neem stevig dubbelzijdig tape en plak het snoepgoed vast. Wanneer het tape niet sterk genoeg is valt het snoepgoed eraf.

Omdat wij de krans voor Sinterklaas alleen maar gebruiken om in de sfeer van het Sinterklaasfeest te komen  hebben wij het snoepgoed met het lijmpistool vastgemaakt op de pepernoten.

Eindresultaat Sinterklaas krans maken

Sinterklaas krans

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here