De donkere dagen zijn weer begonnen en dan is het tijd voor huiselijke gezelligheid. Gezelligheid maak je bijvoorbeeld door samen spelletjes te spelen, maar wat is er leuker om te spelen met een spel dat je zelf gemaakt hebt. We leren je in dit artikel hoe je een Sinterklaas memory spel kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • Karton
  • Sinterklaas cadeaupapier (met veel dezelfde afbeeldingen)
  • Schaar/Snijmesje
  • Liniaal
  • Potlood
  • Lijm
  • Gekleurd papier / Glitterpapier / holografisch papier

Om het memory spel op te bergen heb je nodig:

  • Een grote lege luciferdoos
  • Gekleurd papier

Hoe beginnen we?

Stap 1: vierkantjes van karton maken

Pak je potlood en liniaal en teken op een stuk karton horizontale en verticale lijnen met een tussenruimte van 5 centimeter. Op deze manier krijg je allemaal vierkantjes van 5 x 5 cm. In een lege luciferdoos passen 30 kaartjes, maar je kunt er ook meer of minder maken. Heb je voldoende vierkantjes getekend, dan knip of snijdt je ze uit.

Stap 2: Sinterklaas afbeeldingen op karton plakken

Knip uit het Sinterklaas cadeaupapier steeds twee dezelfde afbeeldingen. Zorg er wel voor dat je er per twee steeds verschillende afbeeldingen of een andere kleur hebt.

Lijm de afbeeldingen met alleslijm of pritt op de kartonnen vierkantjes en knip alles netjes bij.

Stap 3: buitenkant Sinterklaas memory spel maken

memory spel beplakt met holografisch papierGebruik om de achterkant af te werken gekleurd papier. Zorg er wel voor dat alle achterkanten dezelfde kleur hebben. Wij hebben gekozen voor holografisch gemetalliseerd papier. Dit zorgt voor een mooi effect. Lijm het papier op de achterkanten en knip ze bij. Je memory spel is nu klaar en we gaan nu het opbergdoosje maken.

Stap 4: doosje voor memory spel maken

Lijm om de luciferdoos gekleurd papier. Wij hebben er voor gekozen om deze ook met holografisch gemetalliseerd papier te beplakken, zodat het een mooie eenheid wordt. Nu is alles klaar en kun je het spelletje ook netjes opbergen.

Leeftijden

Voor kleuters hoef je er niet zoveel te maken. Voor hen is het nog erg lastig om zich lang te kunnen concentreren. Hoe ouder de kinderen hoe meer kaartjes je kunt maken. Maak je er meer dan 30 dan zal je een ander doosje moeten maken om ze in op te bergen. Zijn de kinderen wat jonger, dan kun je de kaartjes ook wat groter maken.

Dit spel is zeer geschikt voor het concentratievermogen van jong en oud.

Eindresultaat Sinterklaas memory spel Sinterklaas memory spel maken

Wij wensen je weer veel succes met het maken van een eigen Sinterklaas memory spel, maar vooral veel knutsel plezier gewenst!

Wil je weten hoe je dit spelletje moet spelen?

Het aantal spelers is twee of meer.

Schud alle kaartjes goed door elkaar met de afbeeldingen naar beneden. Leg ze nu op tafel en wel zo dat je geen afbeeldingen kunt zien. Kies wie er mag beginnen. Is dat de jongste? Kom je er niet uit gooi dan met een dobbelsteen en wie het hoogste gooit mag beginnen.

Degene die begint mag twee kaartjes omdraaien. Neemt hij/zij twee verschillende dan is de volgende speler aan de beurt. Keer de kaartjes weer om. De volgende draait er ook twee om. Trekt iemand twee dezelfde kaartjes dan mag je net zolang doorgaan totdat je weer twee verschillende trekt. Dan is de volgende weer aan de beurt. Kaartjes die je bij elkaar hebt gevonden zijn voor jou en degene met de meeste kaartjes is de winnaar.


Moeilijkheid:

Dit Sinterklaas memory spel is eenvoudig te maken.

Kosten:

De kosten zijn laag. Gebruik je mooi metallic of holografisch papier aan de buitenkant zullen de kosten wel iets oplopen, maar dan krijg je er wel iets heel moois voor terug.

Tijd:

In een tot anderhalf uur kun je heel wat kaartjes maken.

Sinterklaas memory spel maken
5 (100%) 2 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here