Iets speciaals kleien voor Vaderdag

300

Wil je iets speciaals kleien voor Vaderdag, zodat je je papa laat weten dat hij de allerbeste en allerliefste papa is die er bestaat? Dit kun je doen door een duimpje omhoog te steken. Zo laat je papa blijken dat jij hem heel erg tof vind.

Maar hoe maak je nou zelf zo’n handje met de duim omhoog? Kijk maar eens naar de volgende foto’s, dan kun jij, met een beetje geduld, dit zelf maken voor jouw vader.

Wat heb je nodig om een duimpje te kleien?

  • Zelfhardende klei (Das)
  • Mesje of een glad voorwerp om de klei uit te snijden
  • Deegroller
  • Stukje plastic huishoudfolie
  • Schuurpapier
  • Theelepel
  • Schaaltje water

Hoe beginnen we?

Stap 1

Snij een flink stuk van de het pak klei. Rol deze uit tot een grote plak van ongeveer 1/2 centimeter dik. Pas regelmatig of je hand erop past, waarbij je je duim zijwaarts strekt.

Stap 2

Snij als jouw hand er goed op past, rondom de hand, de klei uit. Maak uitstekende deeltjes met een vochtige vinger zoveel mogelijk glad. Dat scheelt heel veel schuurwerk als de hand droog is en je het gaat afwerken tot een mooi geheel. Snij de onderkant van de hand recht af zodat hij later goed rechtop kan staan.

Stap 3

Omdat je bij het passen en uitsnijden van de hand de binnenkant van je hand gebruikt zie je nu geen nagels en nagelriemen. Die kun je er nu in maken met behulp van een theelepeltje.

Kinderhand van klei maken

Stap 4

Knip van de plastic huishoudfolie een klein stukje af waar je straks de hand op kunt zetten om hem te laten drogen. Pak nu de hand voorzichtig op en rol de vingers naar binnen. Buig de duim nu iets naar buiten.

Stap 5

Nu moet je een paar dagen wachten totdat de klei goed is gedroogd en hard is geworden.
Vervolgens hoef je alleen nog het hele handje glad schuren. Verwijder met een kwastje steeds alle schuurstof van het handje. Spoel hem als het teveel stof bevat even snel af onder de kraan en laat het weer drogen. Als jij het leuk vindt kan je de hand ook nog schilderen.

Eindresultaat knutselwerkje van klei voor Vaderdag

Handje van klei voor Vaderdag

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here