Memohouder, ook wel memoryhouder genoemd. De betekenis van memo is briefje. En memory is een Engels woord en betekent ‘geheugen’. Er zijn vaders die het zo druk hebben dat ze heel veel op papiertjes opschrijven, zodat ze de dingen die ze moeten doen niet vergeten. Het komt heel vaak voor deze papiertjes los op een bureau dwarrelen. Dat is niet alleen slordig maar zo kunnen belangrijke dingen die zijn opgeschreven ook weer kwijtraken.

Daarom gaan we een memory houder maken, die alle belangrijke papiertjes bij elkaar houdt en zo houdt papa ook een opgeruimd bureau. Jij geeft een mooi zelfgemaakt cadeautje en papa is blij!

Benodigdheden memohouder maken

Wat het je nodig voor het maken van een memohouder?

  • Twee houten wasknijpers
  • Lijm
  • Een kwastje
  • Twee stukjes heel stevig karton. Heb je geen karton dan zou je ook twee kleine stukjes triplex kunnen gebruiken. Zorg er wel voor dat je dan iemand hebt die de stukjes op maat kan zagen.
  • Vierkante stukjes papier. Deze kun je natuurlijk zelf maken en knippen van gekleurd papier, maar wij hebben deze kant en klaar gekocht.
  • Mesje
  • Lineaal

Hoe beginnen we?

Stap 1:

Neem twee stukjes stevig karton die groot genoeg zijn zodat er wasknijpers op gelijmd kunnen worden. De memoryhouder wordt vierkant, dus je mag deze net iets groter maken dan een wasknijper lang is.

Memoryhouder maken stap 1

Je kunt ook even meten hoeveel rijen kleine vierkantjes je in de lengte en breedte van je memo houder wilt. Zodat je goed uitkomt als je zo meteen de vierkante gekleurde papiertjes erop maakt.

Wij hebben 7 rijen in de breedte en 8 rijen in de lengte. Onze vierkantjes zijn 1cm x 1cm.

Stap 2:

Mozaiek patroon memoryhouder maken

Als je beide kartonnetjes op de wasknijpers vastgelijmd hebt, dan kun je op één kant de vierkante stukje papier erop vastplakken. Wij hebben metallic voorgesneden vierkantjes (mozaiek papier) gebruikt. Heb je dat niet, dan kun je zelf van gekleurd papier vierkantjes van 1 bij 1 cm knippen/snijden.

Stap 3:

Memory houder maken - achterkant

Schrijf op de andere kant een wens voor je papa, een klein gedichtje, een felicitatie of gewoon je naam, datum en waarvoor het is (Vaderdag/verjaardag). Dan is dat een mooie herinnering voor later.

Je memory houder is nu klaar om cadeau te geven voor bijvoorbeeld de verjaardag van je papa of voor Vaderdag.

Eindresultaat memohouder maken

Memo houder maken

Wil je nog even verder gaan?

Misschien heb je wel een leuke foto of pasfoto van jezelf. Je zou die op de gekleurde papiertjes kunnen plakken dan wordt jouw cadeautje nog persoonlijker en is het geen gewone memory houder meer.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here