Onderzetters knutselen voor Vaderdag

405

Iedereen kent wel het bierviltje maar wat is er nu leuker dan papa iets te geven dat je zelf hebt gemaakt. Zelf een onderzetter knutselen en elke keer als papa een biertje pakt kan hij jouw onderzetter gebruiken. En het is niet eens moeilijk om te maken.

Wat heb je nodig?

  • Een grote doos lucifers
  • Een stukje karton (kan gewoon een stukje zijn van een doos)
  • Mod Podge, dit is lijm en vernis in één. Het is verkrijgbaar in glans of mat. Wanneer je dit gebruikt kan de onderzetter met een vochtig doekje worden afgenomen zodat papa lang plezier heeft van zijn onderzetter.
  • Een kwastje
  • Een potlood
  • Liniaal
  • Schaar

Hoe beginnen we?

We werken met lucifers die al gebruikt zijn. De lucifers dien je dus eerst af te steken. Waarschuwing, we kunnen ons voorstellen dat ouders liever niet hebben dat kinderen met lucifers spelen. Vraag dus of je moeder de lucifers voor jou in brand wil steken en weer uitblazen. Zo hebben wij dat ook gedaan. Daarna pak je een stuk keukenpapier en veegt het roet van de lucifers af anders wordt alles zwart.

Leg twee afgebrande  lucifers achter elkaar en meet hoe lang ze dan zijn. Bij ons was dat 9,5 centimeter. Teken met behulp van de liniaal een vierkant. Dus als jij 9 centimeter meet teken je een vierkant van 9 bij 9 centimeter en knipt die uit. Teken nu op het karton vier vierkanten.

Stap1 onderzetter knutselenLucifers op karton lijmen

Nu kun je beginnen met de lucifers op het karton te lijmen. Vind jij een ander patroontje leuker dan moet je dat natuurlijk gewoon doen.  Het lijmen doe je met Mod Podge. Als je beide vlakken hebt gedaan lijm je rondom op de kopse kanten steeds twee lucifers per kant. Zo wordt de onderzetter rondom ook mooi afgewerkt.
Laat nu alles even heel goed drogen.

Afwerking onderzetter

Smeer nu een kant van de onderzetter dik in met Mod Podge. Het ziet er wit uit maar als het droog is zie je dat niet meer. Laat het goed drogen en doe dan de andere kant en daarna alle kopse kanten. En nu laat je alles weer heel goed drogen. Nu is de onderzetter beschermd tegen vocht. En kun je hem met een vochtig doekje schoonhouden.

Eindresultaat onderzetters knutselen

Bierfles op een zelf geknutselde onderzetter

Onderzetters knutselen voor Vaderdag
2.3 (46.67%) 3 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here