Pennenbakje knutselen

289

Een pennenbakje knutselen voor bijv. Vaderdag. Misschien gebruikt jouw papa niet zoveel pennen meer maar zo’n bakje is altijd gemakkelijk om van alles in op te bergen zodat het bureau van papa netjes opgeruimd blijft.

Wat hebben we nodig?

  • Een toiletrolletje
  • Een krant
  • Twee vouwblaadjes
  • Stukje karton
  • Klein stukje touw

Hoe beginnen we?

benodigdheden pennenbakjeNeem een krant en vouw die twee keer dubbel in de lengte. Nu kun je er strookjes van knippen.

Je neemt nu een potlood en daar rol je het strookje papier omheen. Het laatste stukje papier lijm je aan het opgerolde stukje vast. Nu schuif je het rolletje van het potlood af en neem je het volgende strookje papier en begint weer van voren af aan. Voor het toiletrolletje heb je ongeveer 15 rolletjes nodig. Laat ze nu lekker allemaal goed drogen.

Nu gaan we beginnen aan het toiletrolletje. Knip aan een kant kleine stukje in zodat het omgebogen kan worden. Dit gedeelte wordt straks op een stukje karton geplakt.

Teken nu met een passer  een cirkel op een stukje karton en knip die uit. Lijm op de cirkel een vouwblaadje en knip die ook weer rond.

Lijm nu de ingeknipte strookjes van het toiletrolletje in en lijm het rolletje in het midden op het karton waar je het vouwblaadje op hebt gelijmd. Laat dit even goed drogen.

 

pennenbakje knutselen stap 2Neem ondertussen het tweede vouwblaadje. Hierop teken je een cirkel die rondom iets groter is dan de cirkel die je de eerste keer hebt gemaakt. Zet het toiletrolletje (een ander mag ook) in het midden op het vouwblaadje en trek de omtrek van het rolletje na. Het kleine rondje in het midden van het vouwblaadje knip je dan uit. Trek dit vouwblaadje over het toiletrolletje. Zo wordt het ingeknipte gedeelte  van het toiletrolletje verborgen. Knip rondom kleine inkepingen en vouw ze rondom naar achteren. Lijm aan de achterkant het karton rondom aan de buitenkant vast en vouw het vouwblaadje om en zet het vast aan de lijm.

Nu gaan we beginnen om de opgerolde stukjes krant tegen het toiletrolletje te lijmen. Het gaat gemakkelijker als je één rolletje hebt vastgelijmd er een elastiekje er omheen te doet. Dan blijft het beter op zijn plek zitten. Daarna lijm je het volgende rolletje vast en zo ga je door tot alles rondom vastzit. Leg het werkje even weg om goed te laten drogen.

De open gaatjes aan de bovenkant gaan we nu afwerken met een stukje touw.

Stop het begin van het touw in een gaatje en duw het naar beneden. Stop nu een stukje touw in het volgende gaatje. Dit doe je tot je alle gaatjes hebt gevuld. Knip het touw af en stop het einde in het gaatje waarmee je bent begonnen.

Tot slot kun je aan de rand zelf nog iets opschrijven voor papa.

Eindresultaat pennenbakje knutselen

 

Pennenbakje knutselen
2 (40%) 4 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here