Vaderdag sleutelhanger maken

617

Wil je een sleutelhanger voor Vaderdag maken? Bekijk dan ons idee: een sleutelhanger met je eigen hand zorgt ervoor dat je een heel persoonlijk cadeautje geeft. Op deze manier heeft papa altijd iets van zijn eigen kind(eren) bij zich.

Het mooie van alles is dat je dit samen met je kind kunt maken. De allerkleinsten zullen wat hulp van een ouder of iemand anders nodig hebben.

Wat heb je ervoor nodig?

 • Natuurlijk het handje van je kind
 • Een velletje papier
 • Pen of potlood
 • Schaar
 • Krimpie Dinkie (ook wel krimpfolie genoemd)
 • Sleutelring met ketting
 • Schaar
 • Permanente markers/stiften
 • Perforator
 • Oven en bakpapier
 • Een boek of iets anders dat zwaar weegt

We stellen wel voorop, dat voor het maken van een handje met Krimpie Dinkie, het kind niet veel ouder mag zijn dan 3 of 4 jaar want anders wordt het handje te groot voor aan een sleutelhanger. Maar niet getreurd wanneer het kind wat ouder is kan je het handje ook maken voor aan een ketting.

Hoe beginnen we?

Stap 1

Kinderhand overtrekken op papierLaat het kind zijn of haar handje op een vel papier leggen en teken de omtrek van het handje na en knip het uit. Mocht het mislukken dan kun je het nog een keertje overdoen, want als je het meteen op de Krimpie Dinkie doet en het mislukt dan is het zonde als je het moet weggooien (Krimpfolie is niet goedkoop).

Stap 2

Kinderhand overtrekken op krimpfolieLeg het uitgeknipte handje op de Krimpie Dinkie en teken het uitgeknipte handje hierop na.
Knip nu het handje weer uit en schrijf op de achterkant de naam van het kind. Je zou er ook de leeftijd op kunnen zetten. Houd er rekening mee dat de tekst straks kleiner wordt net zoals het handje.

Stap 3

Laat je kind nu het handje zelf inkleuren met permanente markers of stiften. Het maakt niet uit welke kleur je gebruikt. Het is wel belangrijk dat je echt permanente markers gebruikt, anders blijft de sleutelhanger afgeven. Wij raden Sharpie stiften aan, dit zijn kwalitatieve goede stiften die je op diverse ondergronden kunt gebruiken. Dus zeker handig voor een ander knutselwerkje.

Stap 4

Maak met een perforator een gaatje in het handje. Hier komt komt de sleutelring doorheen.Krimpfolie op bakpapier

Verwarm de oven voor (zie gebruiksaanwijzing op de Krimpie Dinkie). Wanneer deze warm genoeg is leg je het handje in de oven. Het is handig om deze op een velletje bakpapier te leggen.
Eerst zal de krimpfolie gaan krimpen en omkrullen waarna het weer glad wordt. Het krimpen zelf zullen de kinderen fantastisch vinden.

Haal ze daarna uit de oven en leg het op een stukje huishoudpapier tussen of onder een boek zodat het strak kan afkoelen.

Stap 5

Bevestig het handje aan de sleutelring met ketting. Pak het in en maak er zo een leuk cadeautje van voor papa en je Vaderdag cadeautje is klaar.

Eindresultaat sleutelhanger voor Vaderdag

Sleutelhanger voor Vaderdag maken

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here