Appel tekenen

1489
Appel tekenen ingekleurd

Lijkt het je leuk om een appel te tekenen? Het is eigenlijk best goed te doen. Wij geven uitleg hoe je een appel stap voor stap kunt tekenen. Als je alle 7 de stappen goed hebt uitgevoerd dan ziet je appel er net zo uit als in de afbeelding hierboven.

Wat heb je nodig om een appel te tekenen?

  • Een vel papier (bijv. A4 formaat)
  • Een potlood
  • Een gum
  • Een stift
  • Kleurpotloden
  • Een passer

Hoe tekenen we een appel?

Let erop dat als je gaat tekenen dat je niet te hard drukt met je potlood, want we moeten later nog delen weg gummen. Het beste is om het lichtjes op te zetten.

Stap 1:
Teken op je papier een grote cirkel, net zo groot als jij wilt dat de appel wordt. Het meest makkelijke hiervoor is een passer te gebruiken, maar je kan het natuurlijk ook proberen om het uit de hand te doen. Het is niet erg als het niet in één keer lukt. Oefening baart kunst!

appel tekenen stap 1

Stap 2:
Teken redelijk boven aan de cirkel twee boogjes/bultjes/golfjes. Je kunt ook vanuit het midden eerst een klein kuiltje tekenen en dan een soort golfje links en rechts tekenen. Bekijk de afbeelding goed.

appel tekenen stap 2

Stap 3:
Teken onderaan de appel een soort bolvormige lijn, een klein bergje.

appel tekenen stap 3

Stap 4:
Gum nu aan de bovenkant en aan de onderkant de buitenste lijnen van de cirkel weg, zodat je direct een appelvorm overhoudt.

appel tekenen stap 4

Stap 5:
Teken van het midden een smal streepje, met een lichte kromming. Dit gaat het steeltje van de appel worden.

appel tekenen stap 5

Stap 6:
Het steeltje gaan we nu iets dikker maken, door er een extra lijn bij te tekenen.

appel tekenen stap 6

Stap 7:
Het is een leuk idee om aan het steeltje nog een blaadje te tekenen, zodat je weet dat hij uit een appelboom kwam. Natuurlijk kun je hem ook weglaten of aan twee kanten een blaadje tekenen. Doe wat jij het leukste vindt.

appel tekenen stap 7

Eindresultaat:
Als het goed is, ziet je appel er ongeveer net zo uit als in onze afbeelding. Nu kun je eventueel de potloodlijnen overtrekken met een stift en de appel gaan inkleuren als je dat leuk vindt.

appel tekenen

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here