Spin tekenen

1022
Spin tekenen ingekleurd

Een spin tekenen is niet zo moeilijk als je denkt. Bekijk hoe je een spin stap voor stap kunt tekenen. Als je alle 8 de stappen goed hebt uitgevoerd dan ziet je spin er net zo uit als in de afbeelding hierboven.

Wat heb je nodig om een spin te tekenen?

  • Een vel papier (bijv. A4 formaat)
  • Een potlood
  • Een gum
  • Een stift
  • Kleurpotloden
  • Een passer (eventueel voor de ogen)

Hoe tekenen we een spin?

Let erop dat als je gaat tekenen dat je niet te hard drukt met je potlood, want we moeten later nog delen weg gummen. Het beste is om het lichtjes op te zetten.

Stap 1:
Draai je papier zodat je in de breedte kan tekenen. Teken met potlood in het midden van het papier een mooie ovaal vorm. Dit gaat het hoofd worden.

spin tekenen stap 1

Stap 2:
Teken boven op het hoofd twee cirkels. Heb je moeite om uit de hand een cirkel te tekenen, dan kun je altijd een passer gebruiken. Maar hoe meer je tekent des te beter het zal gaan.

spin tekenen stap 2

Stap 3:
Gum de randen van het hoofd binnen de ogen weg en het randje van het linkeroog. Als het goed is ziet jouw tekening eruit zoals in de afbeelding hiernaast (of eronder als je op je mobiel kijkt).

spin tekenen stap 3

Stap 4:
Vervolgens tekenen we in de ogen kleine zwarte rondjes (pupillen). En met een gum maken we een klein wit stipje om de ogen wat echter te laten lijken.

spin tekenen stap 4

Stap 5:
Teken nu een mond en een paar wenkbrauwen boven de ogen. Al hebben spinnen geen wenkbrauwen, toch geeft het de spin wel wat meer karakter. En met tekenen kan alles. Gebruik je fantasie!

spin tekenen stap 5

Stap 6:
We gaan nu het lijf van de spin tekenen. Dit wordt een grote ovale vorm. Bekijk het voorbeeld goed en probeer zo goed mogelijk de vorm na te tekenen.

spin tekenen stap 6

Stap 7:
Teken nu aan pootjes aan de linker- en rechterhelft van het lijf. Wij hebben er zes getekend, maar een spin heeft er eigenlijk acht. Een spin is eigenlijk geen insect, maar een arachnide (spinachtige). Dus als jij er 8 wilt tekenen is dat ook prima!

spin tekenen stap 7

Stap 8:
Teken aan elk pootje een rond voetje en teken in het midden van het lijfje een rechte lijn naar boven. Hiermee lijkt het alsof de spin aan een draadje hangt.

spin tekenen stap 8

Eindresultaat:
Als het goed is, ziet je spin er ongeveer net zo uit als in onze afbeelding. Nu kun je eventueel de potloodlijnen overtrekken met een stift en de spin gaan inkleuren als je dat leuk vindt.

spin tekenen

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here