Een paashaas vouwen van papier kun je heel goed doen met kinderen die het geduld hebben om naar je te luisteren en goed te kijken naar jouw voorbeeld. Stap voor stap kun jij samen met jouw kind deze paashaas namaken.

Wat heb je nodig?

Je hebt er niet veel meer voor nodig dan wat vouwblaadjes en als je ze kleiner wilt maken memoblaadjes of origami papier. Een pen of potlood en eventueel een klein pomponnetje en wiebeloogjes.

Video uitleg paashaas vouwen


Vind je de video niet handig of je hebt meer uitleg nodig, lees dan verder.

Uitleg

We hebben elke stap op papier gevouwen. Kijk van links boven naar rechts boven en dan de volgende rij weer hetzelfde.

Paashaas vouwen in stappen

Stap 1

Neem een vouwblaadje in de kleur die jij mooi vindt. Vouw dit in diagonale lijn dubbel en doe dit in beide richtingen. Als het goed is zie je nu een kruis door het midden lopen.

Stap 2

Vouw nu het blaadje dubbel en leg het met de spitse punt naar boven gericht. Vouw nu onderaan een kleine strook naar boven. Pak nu een punt van rechtsonder en vouw die omhoog. Aan de andere kant doe je precies hetzelfde. Dit zijn de oren.

Stap 3

Nu draai je het geheel om en vouwt het puntje een beetje omlaag en daarna vouw je het naar binnen. Je kunt nu beginnen met het tekenen van het gezicht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wiebeloogjes te gebruiken en een klein pomponnetje voor de neus.

Eindresultaat Paashaas vouwen van papier

Paashaas vouwen van papier eindresultaat

Heb je eenmaal de smaak te pakken dan kun je zoveel paashaasjes maken als jezelf wilt. Maak paashaasjes in verschillende kleuren, dan wordt jouw Pasen een heel vrolijk Paasfeest.

Paashaas vouwen van papier
3.7 (73.33%) 3 votes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here