Problemen bij zaadlozing

888

Zaadlozing wordt in de volksmond ook wel klaarkomen genoemd. Bij de zaadlozing kunnen er problemen ontstaan. Een zaadlozing komt tot stand door prikkeling (reflex) van de penis.
Problemen kunnen zijn:
Een te vroege zaadlozing en helemaal geen zaadlozing. Ook erectieproblemen kunnen zorgen voor een moeilijke geslachtsgemeenschap.

Droog klaarkomen. Helemaal geen zaadlozing.

Het kan gebeuren dat de man wel klaarkomt maar er geen zaadlozing plaatsvindt. Dit noemt men een droog orgasme. Het sperma komt dan in de blaas terecht en wordt met de urine uit geplast of er komt helemaal geen zaad vrij.

Droog klaarkomen betekent niet dat er geen plezier meer valt te halen uit het hebben van seks. De sensatie van het klaarkomen kan er evengoed zijn. Helaas zijn er ook mannen die psychisch lijden doordat zij zich, door het uitblijven van de zaadlozing, minder mannelijk voelen.

Medische oorzaken kunnen zijn:

Kanker, suikerziekte, verwijdering van de prostaat. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk of bepaalde hartziekten kunnen hierop van invloed zijn.

Droog klaarkomen kan een probleem zijn voor mensen met een kinderwens. Ga in dit geval naar de huisarts. Er is misschien nog een mogelijkheid om door kunstmatige inseminatie de eicel van de vrouw te bevruchten. En verandering van medicijnen is misschien ook een optie.

problemen in bedTe vroeg klaarkomen

Wanneer spreek je van te vroeg klaarkomen? Te vroeg klaarkomen is het geval wanneer beide partners er last van hebben.
Dat kan het geval zijn wanneer de man al klaarkomt voordat hij tot geslachtsgemeenschap komt. In dat geval wordt het creëren van een nieuw mensje lastig.
Te snel klaarkomen betekend dat de man er geen controle over heeft. Dit valt wel aan te leren.

Oorzaken kunnen zijn:

  • Een ontsteking van de prostaatklier
  • Een vroegtijdige zaadlozing kan ontstaan door te vaak masturberen. Dit gedrag kan ook weer worden afgeleerd
  • Bij een te laag serotoninegehalte krijgen de hersenen niet het juiste signaal over het moment dat de zaadlozing moet plaatsvinden

Erectiestoornissen

Erectieproblemen kunnen ervoor zorgen dat de penis niet lang genoeg stijf blijft om tot een orgasme te komen. Bij een erectiestoornis kan de man niet of moeilijk seksuele geslachtsgemeenschap hebben.

Erectieproblemen kunnen er toe leiden dat je je steeds onzekerder gaat voelen. Je wordt bang en stelt jezelf de vraag “zal het wel lukken”? Dit kan faalangst tot gevolg hebben en daardoor kun je in een vicieuze cirkel terecht komen.

Oorzaken kunnen zijn:

  • Door het gebruik van bepaalde medicijnen
  • Een erectieprobleem kan veel oorzaken hebben. Je kunt denken aan stress, vermoeidheid, verdriet of dat je een ernstige gebeurtenis in je leven meemaakt.
  • Een chronische ziekte zoals bijvoorbeeld nierproblemen, suikerziekte of hart- en vaatziekten.
  • Een verkeerde leefstijl. Teveel alcohol gebruik, drugsgebruik, een te hoog lichaamsgewicht roken en te weinig beweging.

Wist je dat

  • Er mannen zijn bij wie de zaadlozingsreflex ontbreekt.
  • Dat door overmatig veel seks te hebben de zaadlozing kan wegblijven.
  • Het gebruik van antidepressiva de reflex om klaar te komen kan vertragen.

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here