Snel naar:

Wanneer is de beste tijd voor een babyshower?
Waar wordt de babyshower gevierd?
Wie organiseert de babyshower?
De babyshower taart
Ideeën en spelletjes voor een babyshower

De babyshower

Nog een betrekkelijk nieuw fenomeen in Nederland is de babyshower, welke is ontstaan in India. De babyshower is een feest dat gegeven wordt ter ere van het feit dat er een kindje op komst is en om de baby te verwelkomen in de familie- en vriendenkring.

Het wordt georganiseerd als verrassing voor de aanstaande moeder. Vriendinnen kunnen die taak op zich nemen maar ook toekomstige oma’s, collega’s of andere familieleden kunnen dit natuurlijk organiseren. Het is de bedoeling dat de aanstaande mama nog even lekker wordt verwend met gezelligheid en cadeautjes voor haar zelf of voor de baby die gaat komen.

Wanneer is de beste tijd voor een babyshower?

Over het algemeen genomen is de beste tijd voor een babyshower bij een tijd van rond de zes of zeven maanden zwangerschap. Alles hangt natuurlijk ook een beetje af van de lichamelijke gesteldheid van de moeder in spé. Deze periode is uitermate geschikt omdat de moeder vaak nog wel cadeautjes kan gebruiken voor de baby. In Nederland wordt over het algemeen babyspullen en speelgoed cadeau gedaan in tegenstelling tot Amerikaanse landen waar geld wordt gegeven.

Waar wordt de babyshower gevierd?

Het is de gewoonte dat de babyshower wordt gevierd in de woning van de zwangere vrouw. Wil het een echte verrassing blijven dan ontkom je er natuurlijk niet aan om haar partner in de plannen te betrekken. Het is natuurlijk leuk als de woning versiert kan worden met slingers en dat er gebak of andere lekkernijen en wat alcoholvrije drank aanwezig is.

Baby shower lekkernijen

Wordt het geven van een feestje thuis als bezwaarlijk gezien dan is het natuurlijk altijd mogelijk om daar een andere locatie voor te vinden. Misschien bij iemand anders thuis. En vier je dit in de zomer dan is zelfs een tuinfeest een goede optie. In dat geval kun je vragen of de partner van de zwangere haar kan vervoeren naar de locatie waar het feest wordt gegeven.

Natuurlijk hoeft het feest niet alleen gevierd te worden met alleen vrouwen. Heeft de mama in kwestie veel vrienden en bekenden die ook al papa of mama zijn dan is het vieren met andere papa’s en mama’s samen natuurlijk ook heel erg leuk.

Wie organiseert de babyshower?

Net als bij elk ander feest is het gemakkelijker om dat met twee of drie personen te organiseren. Dat kunnen goede vriendinnen zijn, maar ook collega’s of andere familieleden. Over het algemeen genomen zijn het vrouwen die een babyshower organiseren. Zij hebben er in de regel ook een goed gevoel bij voor wat leuk is voor de toekomstige mama en haar baby.

De babyshower taart

Bij een feest hoort lekker gebak. Wat is er nu mooier dan een taart waarbij de kleur is aangepast aan de baby die op komst is. Bij een jongetje kan de kleur blauw verwerkt worden en bij een meisje natuurlijk de kleur roze.

Roze taart

Is het geslacht niet bekend dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een taart met andere kleuraccenten. Als topper op de taart zijn er ook veel verschillende opties zoals een klein beertje, een rammelaar, babyschoentjes, een Nijntje, een mooie gekleurde strik, een babypopje of hartjes. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor ander gebak zoals bijvoorbeeld cupcakes of een taart gemaakt van lange vingers is ook heel toepasselijk.

Ideeën en spelletjes voor een babyshower

Wat kun je zoal doen tijdens een babyshower? Het antwoord ligt in het feit dat je natuurlijk eerst gaat kijken hoe de persoon is voor wie je dit organiseert. Met andere woorden wat vindt zij leuk en waar houdt zij absoluut niet van. Het moet natuurlijk wel een feestje zijn wat past bij de aanstaande mama. De een houdt wel van spelletjes en de ander kan er een absolute hekel aan hebben.

Daarom zetten wij zomaar wat ideeën neer zodat jullie zelf eventueel een keuze kunnen maken:

  • Organiseer een high tea
  • Maak een vriendinnenboekje en schrijf hierin hoe jij de toekomstige moeder voor je ziet of schrijf er een mooi moeder-kind gedicht in. Natuurlijk kun je er ook foto’s inplakken van jullie samen.
  • Raad de omtrek van de moeder. Neem een bol wol en laat iedereen een stuk afknippen waarvan je denkt dat het de omvang van de zwangere buik is. Degene die er het dichtste bij zit heeft gewonnen.
Zwangere vrouw schildert
  • De variant op geen ja, geen nee en geen uh is geen baby. Bedenk vragen voor iedereen waarbij het mogelijke antwoord “baby” is. Iedereen krijgt drie minuten om vragen te beantwoorden. Noem je het woordje “baby” dan is dat een fout. Bij het antwoord “baby” ben je fout. Degene met het minste aantal fouten heeft gewonnen.
  • Laat iedereen op YouTube hem of haar leukste baby-video zoeken en laat deze leukste momenten tijdens de babyshower aan de toekomstige moeder zien.
  • Koop witte rompertjes en textielstiften. Laat alle gasten daar iets op tekenen of een leuke tekst opzetten. Deze kan papa ophangen aan een lijntje als de baby geboren is.
  • Wie kent de meeste voorwerpen die met baby’s te maken hebben? Geef iedereen pen en papier en laat binnen een bepaalde tijd, zoveel mogelijk voorwerpen opschrijven. Degene met de meeste antwoorden heeft gewonnen.

Tip 1:

Weet je echt niet hoe je een babyshower moet organiseren, kijk dan eens naar het onderstaande filmpje:

Tip 2:

Laat een babyshower niet langer duren dan twee/drie uur. Het moet voor de mama ontspanning zijn en geen inspanning!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here