Kosten zwangerschapscursus

De kosten variëren van zo’n 100 tot 200 €. Dit is vaak afhankelijk van het aantal bijeenkomsten. Ben je lid van een kruisvereniging dan krijg je vaak korting, die hoger kan zijn naarmate je langer je lid bent. Soms betaal je ook per les. Kijk in jouw verzekeringspolis na of deze kosten worden vergoed door de ziektekostenverzekering.

Soorten zwangerschapscursus

Je kunt kiezen uit een cursus die alles behandelt maar er zijn ook mogelijkheden voor het kiezen van bepaalde onderdelen waaronder:

  • Zwangerschapsgymnastiek: informatie over zwangerschap en bevalling van hijgen, puffen tot persen. Je leert te ontspannen en fit te zijn voor de bevalling.
  • Zwangerschapsyoga: het aanleren van ontspanningstechnieken en meditaties.
  • Zwangerschapsfitness: je leert hoe je ook als zwangere fit en gezond kunt blijven tijdens de zwangerschap.

Cursus waar je alleen naar toegaat of een cursus waar je samen met je partner naar toegaat. Zwangerschapscursussen worden meestal gedaan in groepsverband, dus met allemaal vrouwen die net als jij ook zwanger zijn. Vaak wordt er een avond ingepland voor de aanstaande vader. Wil je dat niet, zoek dan naar een cursus voor jullie allebei.

Wanneer begin je met de zwangerschapscursus?

Overleg met jouw verloskundige wat voor jou het beste moment is om aan de zwangerschapscursus te beginnen.

Wat leer je zoal tijdens een zwangerschapscursus?

  • Tijdens je zwangerschap krijgen je rug en je benen, het bekken en je buik het vaak zwaar te verduren.  Je leert er om je spieren te ontspannen, soepeler en sterker te maken. Oefeningen die je ook gewoon thuis kunt doen.
  • Voorbereiding op de bevalling door het leren van de juiste ademhalingstechnieken en perstechnieken om de bevalling zo goed mogelijk door te komen.
  • Voorbereiding op het geven van borstvoeding.
  • Het leren omgaan met pijn.

Waar vind je een zwangerschapscursus?

Heb jij echt geen idee welke cursus je moet kiezen overleg dan eens met je verloskundige. Veel kruisverenigingen verzorgen ook een zwangerschapscursus. Zoek via internet. Misschien heb je een goede vriendin die ook een cursus heeft gevolgd en kun je haar vragen naar haar ervaring.

 

Zwangerschapscursus
5 (100%) 1 vote

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here